Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Pantografy jednak przed nebulą
EU07-483:
Witam, to mój pierwszy post i mam nadzieje że nie ostatni;)
Ale wracając do tematu, to nawet jak poprosze nie powiesz mi co jest nie tak, że MaSzyna się wiesza??
EP08_015:
Dyszla znowu to samo a może nauczysz nas czegoś co? a sprzęgi są poustawiane na 3 a w et41 pierwszy człon na 7.
Z tym że:
1 - mechaniczny
2 - pneumatyczny
3 - elektryczny
W symku stosuje się kombinacje czyli sume cyfr np: 1+2=3 czyli mechaniczny z pneumatycznym
Ale co to ma do zawieszania się programu?
Maciu:
--- Cytat: "Dżyszla" ---Mateusz ma obsolutną rację. Podpowiedź dwa: sprzęgi. TRochę własnej inicjatywy poza wyszukiwaniem nieoficjalnych plików i narzekaniem, że nie działa.
--- Koniec cytatu ---
Hehehe, Panie Dzyszla jak widac nie kazdy potrafi sobie poradzic z tym "prostym" problemem:))) A pozatym nikt tu chyba nie narzeka, tylko puki co to probujemy znalezc rozwiazanie tego problemu...:)))
Dżyszla:
Podpowiedź trzy - teraz to już chyba nikt nie bedzie miał wątpliwości:
1. Sprzęg przy danym pojeździe oznacza połączenie między nim, a następnym. 2. Wagony nie mogą być połączone 7-ką. Także między lokiem a wagonem nie może być czegoś takiego, bo w przeciwnym wypadku symulator będzie chciał podnosić patyki w wagonie (:D)
Inter City:
--- Cytat: "EP08_015" ---Dyszla znowu to samo a może nauczysz nas czegoś co? a sprzęgi są poustawiane na 3 a w et41 pierwszy człon na 7.
Z tym że:
1 - mechaniczny
2 - pneumatyczny
3 - elektryczny
--- Koniec cytatu ---
ZONK elektryczny to 4 z resztą sam zobacz niżej czemu :D
--- Cytat: "EP_015" ---
W symku stosuje się kombinacje czyli sume cyfr np: 1+2=3 czyli mechaniczny z pneumatycznym
--- Koniec cytatu ---
czyli zrobiłeś tak że mechaniczny + pneumatyczny = elektryczny
wiec elektryczny nie moze być trójką
--- Cytat: "EP_015" ---
Ale co to ma do zawieszania się programu?
--- Koniec cytatu ---
A to to już Dżyszla wyjaśnił.
P.S. Koniec z dokładaniem sobie loków na popych i wrzucania na całość sprzegu 7 bo wywali symka :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej