Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Sterowanie anglikiem

(1/4) > >>

Patrykos:
Witam!
 Jak wiemy, mamy możliwość sterowania zwrotnicą. Bardzo to się przydaje do wykonywania dodatkowych manewrów w celu urozmaicenia służby. Jednak niekiedy utrudnia nam to anglik (czyt. rozjazd krzyżowy). Macie może jakieś pomysły, za pomocą czego można sterować rozjazdem krzyżowym?

Pozdrawiam
Patryk

RooteK:
Mnie na myśl przychodzą tylko eventy pod kolejnymi cyframi. No, i do takiej służby raczej przydała by się także możliwość zmiany świateł na semaforach. Może pan Ra wymyślił by program, elastycznie modyfikujący eventy w sceneriach? coś  do swojego startera, bo odczytywanie pozycji torów i semków już wykonał w starterze :)

To znaczy, odnajdujemy swoje zwrotnice/semafory, klik, wybieramy sygnał/położenie z rozwijanej listy, i w symku na bieżąco się to zmienia.

Cesky Kretek:

--- Cytat: GlowaWojtas w 22 Kwietnia 2008, 16:18:09 ---Mnie na myśl przychodzą tylko eventy pod kolejnymi cyframi.
--- Koniec cytatu ---
Cyfr masz tylko 10. A anglików w scenerii? Potem kolejny problem - która cyfra do którego?

RooteK:
Faktycznie. Dlatego może ten program sterujący eventami w symku, w czasie rzeczywistym. Wybieram semafor i ustawiam sobie co tam na nim chce.

AtapiCl:

--- Cytat: GlowaWojtas w 22 Kwietnia 2008, 16:18:09 ---Mnie na myśl przychodzą tylko eventy pod kolejnymi cyframi. No, i do takiej służby raczej przydała by się także możliwość zmiany świateł na semaforach. Może pan Ra wymyślił by program, elastycznie modyfikujący eventy w sceneriach? coś  do swojego startera, bo odczytywanie pozycji torów i semków już wykonał w starterze :)

To znaczy, odnajdujemy swoje zwrotnice/semafory, klik, wybieramy sygnał/położenie z rozwijanej listy, i w symku na bieżąco się to zmienia.

--- Koniec cytatu ---

W symku na bieżąco przez starter Ra tego nie zmienisz. Takie zmienianie położenia zwroty itd. (wywoływanie eventów) możliwe jest, ale tylko gdy exe symka ma taką możliwość zaimplementowaną... I tylko z poziomu tej aplikacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej