Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Propozycja wydania modelu. EN57-19xx
MKaczy:
--- Cytat: bohunIC w 15 Marca 2008, 17:35:59 ---Mkaczy dogadaj sie z autorem i po sprawie, jak nie to screeny pooglądamy.
--- Koniec cytatu ---
Tylko ze się nie da dogadac... Nawet pewna osoba zapronowała mi (i ciaglę kazdy mi tak radzi) aby zainstalował maxa i zaczał cos robic sam, lub z kimś. Ale powiem teraz szczerze ze to odpada gdyż nie mam zamiaru uczyć sie od podstaw obsługi maxa, z racji iż nie mam na to czasu i checi... Poza tym, w jakimś mysle dobrym stopniu opanowałem t3d (notanik), i to mi starczy.
Co niektórzy myślą ze ide na łatwiznę budując w ten sposób kabiny; bo kopiuję elementy 3d które ktoś wykonal w 3dmaxie i modyfikując je cos z tego powstaje, czyli odwalam de fakto połowe roboty. No cos w tym jest, ale czy jest ważne w jaki sposob sie to robi? I czy to żle ze pojawi sie cos nowego? Do tego jeszcze moge dodać iż zawsze jest notka kto jest prawowitym autorem danego elementu, i czy naprawdę aż tak zle robie?
Nie sadziłem że robiąc cos dla Was, dla ludzi - nie "tylko dla siebie" - spotkam sie z takim przypadkiem... Nie wiem, i nigdy tego nie zrouzmie...
@kgb, KURS90 na pewno nie jest egoistą! Poprostu jak on mi to powiedział "denerwuje mnie to ze przerabiasz moje modele".
Co do wydania modyfikacji, i tak większość osób juz to ma, lecz zależy mi na tym aby to jednak wydać publicznie. Lecz mimo iż licencja mi na to pozwala, innymi słowy - wydając to w tej chwili nie złamał bym zadnej zasady, poczekam aż wypowie się Admimistracja (juz z nimi rozmawiałem prywtanie na ten temat, ale teraz mogę temat przedstawić jasniej...) oraz Autor owego pulpitu, co mam nadzieje nastąpi.
...
Żuk:
MKaczy KURS90 dlatego tak mówi bo modyfikując coś odwalasz naprawde kawał dobrej roboty. Myślę że kolega autor wyda i tak lepsza kabine :] a mieć w symku 2 kabiny zamiast jednej to coś fantastycznego i wpływa na spędzanie przy symulatorze więcej czasu. Widze to tak:
- jedna kabina się znudzi to drugą wstawie i tak w kółko.
Często dodanie nawet głupiej paczki po papierosach do wyglądu pulpitu sprawie że chce człowiek odpalić maszyne.
mk1992:
Nie chciałbym się wtrącać do syksuji, ale Żuk ma racje. Jeśli chodzi o kabiny, to byłoby fantastycznie gdybyśmy mieli ich nawet z 20. W realu bądąc w kiblu X mamy ''taką'' kabine, a będąc w jednostce Y mamy inną kabine. W symku bądąc w kiblu X, Y czy Z, zawsze mamy tą samą kabine, a tak...
Pozdrawiam!
Cesky Kretek:
Być może, Kurs jest osobą której tego typu mixy nie przypadają do gustu i woli świeży, idealny model prosto z piekarni 3DS.
Michał, skąd wiesz - może właśnie przeszkodziłeś mu w przygotowaniu nowej kabiny? Chyba nikt nie lubi, jeżeli powstają kserówki swoich dzieł [nawet jeżeli wyda się swoje w późniejszym czasie, w związku z długim czasem pracy]...
MKaczy:
--- Cytat: Cesky Kretek w 15 Marca 2008, 20:14:17 ---Michał, skąd wiesz - może właśnie przeszkodziłeś mu w przygotowaniu nowej kabiny? Chyba nikt nie lubi, jeżeli powstają kserówki swoich dzieł [nawet jeżeli wyda się swoje w późniejszym czasie, w związku z długim czasem pracy]...
--- Koniec cytatu ---
Ale czy ja zle zrobilem? Kurcze, kilka podsunęło mi temat kab en57-19xx, sam zresztą myślałem o tym, wiec zrobiłem. I zobaczcie jak sprawa wygalda, ktoś napisze:
"hej, jestem fanem eu1500-100900. Zrobił może ktoś juz ten model i kabine?"
i co dostaje w opdowiedzi?:
"hej, najlepiej bedzie jak sam wykonasz taką kabine"
... I idąc takim tokiem rozumowania, skoro nic sie nie dzieje na dany temat, nikt nie pisze ze robi, wiec sam się biorę, fakt ze swoim sposobem, no ale cos z tego jest. Po fakcie co sie okazuje ze KURS90 nagle ma juz zrobioną kabine tylko nie ma fotek na tex... Wiadomo jest ze fotki same sie na dysku nie pojawią, chociaż by zapytać czy cuś, i proszę fotki sie znalazły od Milosza, który je mial od dosć dluzszego czasu.
itd..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej