Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
Piotrek:
--- Cytat: Profeta w 09 Stycznia 2009, 13:09:06 ---
--- Cytat: mechatronik w 09 Stycznia 2009, 00:58:30 ---Prócz tego co już powiedziano wcześniej widać jeszcze, że podstawa zasadniczego jest za niska. Wystarczy porównać z fotką daną przez Sakorius-a (w odniesieniu do koła nastawnika).
--- Koniec cytatu ---
Na fotce podanej przez Sakoriusa nastawnik jest zupełnie inaczej umiejscowiony. Przez to znajduje się niżej, na równi z pozostałą częścią pulpitu. Swoją drogą pierwszy raz widzę takie rozwiązanie, chyba, że wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.
--- Koniec cytatu ---
To jest zdjęcie z EP07-330. Wał nastawnika jazdy jest umiejscowiony pod środkową częścią pulpitu i połączony z kołem za pomocą łańcucha. To chyba jeden z nielicznych o ile nie jedyny taki przypadek :-)
EP08_015:
Tego zdjecia szukałem długo po necie. Moze by taka kabine zrobic?
Piotrek:
--- Cytat: EP08_015 w 09 Stycznia 2009, 22:02:09 ---Tego zdjecia szukałem długo po necie. Moze by taka kabine zrobic?
--- Koniec cytatu ---
Tylko czy jest sens robić to dla pojedynczego egzemplarza? Takie rozwiązanie to ewenement w tej serii lokomotyw i miało jedynie charakter doświadczalny (kabiny EP07-330 posiadają też np. grubsze ściany niż na EP07-10xx). Równie dobrze można by robić oddzielne kabiny dla różnych egzemplarzy, bo tu inny prędkościomierz, tam znów inna rękojeść kranu hamulca...
MuNiO:
Jak jest rozwiazane przeniesienie dzwigni nawrotnika i bocznika w EP07-330 ? Uzyto lancucha czy jakas inna przekladnie ?
EP08_015:
--- Cytuj ---Tylko czy jest sens robić to dla pojedynczego egzemplarza? Takie rozwiązanie to ewenement w tej serii lokomotyw i miało jedynie charakter doświadczalny (kabiny EP07-330 posiadają też np. grubsze ściany niż na EP07-10xx). Równie dobrze można by robić oddzielne kabiny dla różnych egzemplarzy, bo tu inny prędkościomierz, tam znów inna rękojeść kranu hamulca...
--- Koniec cytatu ---
A jaki to problem wywalic obudowę nastawnika i wsadzić dopasowanego kolorywstycznie (tekstura) hamferboxa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej