Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nowości taborowe by Sakorius - Profeta - Sigman - Hunter
Żabek:
--- Cytat: ShaXbee w 08 Stycznia 2009, 10:58:18 ---@Żabek: takie detale jak czapka mecha i inne drobiazgi na pulpicie dodaja zdecydowanie klimatu.
--- Koniec cytatu ---
Nie bede sie sprzeczal, kwestia gustu. Mnie sie po prostu nie podobaja 'detale' jak kanciata butelka wody mineralnej czy kanciata czapka... Ale vox populi vox Dei :P
EU07-457:
--- Cytat: Żuk w 08 Stycznia 2009, 10:08:27 ---Profeta mógłbyś zlikwidować automatyczne dostosowanie mocy na silniki trakcyjne ( było to pokrętło w zakresie min-max, które dawało automatycznie prąd na silniki, pokazane w załączniku ). Nie wiem dokładnie jak to działało ale to już dawno zostało polikwidowane.
--- Koniec cytatu ---
To było nic innego jak PSR. Co do "spotykalności", to akurat widziałem na wielu maszynach (może miałem większe szczęście) - oczywiście mowa o maszynach z PaFaWag-u.
Monczan_SP32:
Dziś już chyba faktycznie nie stosowane... Ale sam widziałem, niestety, teraz już nie podam dokładnego linku, film na youtubie (dość stary, widać analogowym sprzętem jeszcze kręcony), gdzie mech korzystał z PSR. Może warto by się zastanowić nad dodaniem tego przełącznika? Tzn, chodzi o sam animowany przełącznik, a już we własnym zakresie userzy sobie poustawiają w plikach zakresy prądów i te pe, bo spotkałem się z różnymi danymi na temat PSR, i by były różne kłótnie, jakie parametry powinny być dokładnie.
ps. Tak... Nie znam się na robieniu kabin, jedynie na edycji plików, stąd moja skromna prośba. Przepraszam, jeżeli moja propozycja będzie zbyt wymagająca i/lub kolidująca z założeniami autora ;-)
ps2. Tak w ogóle, to moim zdaniem, bo jeszcze nie miałem okazji się wypowiedzieć, w prezentowanej kabinie można się poczuć jak w prawdziwej 4E.
EU07-457:
--- Cytat: Monczan_SP32 w 08 Stycznia 2009, 13:19:25 ---Dziś już chyba faktycznie nie stosowane...
--- Koniec cytatu ---
Z pewnością, PSR był stosowany przez bardzo krótki okres czasu. W książce "Lokomotywy elektryczne serii EU06 i EU07" można dokładnie poczytać o tym urządzeniu.
hunter:
--- Cytat: paul4402 w 07 Stycznia 2009, 23:32:37 ---Hunter nie wiem czy to był żart, czy to serio pisałeś ale nie wiem co Ty masz do tego podświetlenia. Wiem, że to kwestia gustu itp. ale według mnie jest wporządku. Co do wajchy bocznika i nawrotnika to jest ona chyba taka sama jak w kabinie 201E i jest ok tak na mój rozum. Hasler jak hasler - jest normalny a co do czuwaka to pojęcia nie mam bo nie siedziałem nigdy w kabinie siódemki.
--- Koniec cytatu ---
No wlasnie - nie siedziales nigdy w kabinie siodemki. Wiec nie widziales jak wyglada podswietlenie. Jeszcze dopowiem, ze tarcze od amperomierzy i woltomierzy sa za szerokie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej