Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

SM42-2612 (czerwień z Orlenu)

<< < (3/3)

Sigman:

--- Cytat: Krzysiek626 w 28 Stycznia 2008, 07:54:17 ---Skoro dysponujesz jakimiś zdjęciami i jak wcześniej zrozumiałem masz możliwość takie zrobić, czemu nie użyłeś ich do tekstur? Smrodki w tych barwach wyglądają całkiem dobrze. Szkoda zaprzepaścić ich urok nie do końca prawdziwą teksturą (w tym senesie że zrobiono ją ze zdjęć loka).

--- Koniec cytatu ---

Niestety nie posiadam takich zdjęć tej lokomotywy, które nadawałyby się na tekstury, ale postaram się je zrobić. Jednak tekstury już by musiał zrobić ktoś inny, bo z tego, co widzę, tekstury do SM42 są jakoś dziwnie poukładane i nie za bardzo się orientuję, co gdzie i jak wkleić ze zdjęcia.

--- Cytat: eu07-001 w 28 Stycznia 2008, 16:39:58 ---Czy kabina wygląda tak w realu ?

--- Koniec cytatu ---

Zobaczę w środę albo w czwartek ;)

--- Cytat: Patrykos w 28 Stycznia 2008, 14:52:12 ---O cysterny się nie martw...ja je zrobię, tzn. tekstury DECa i jak znajdę foto to GATXa też.

--- Koniec cytatu ---

DEC już jest zrobiony, zdjęcia do GATXa, białego deca i pozostałych orlenowskich cystern już mam zrobione i dzisiaj zrobię z nich tekstury ;)

Patrykos:

--- Cytat: Akvin w 28 Stycznia 2008, 17:19:19 ---Czerwieniem, czerwieniu... i co jeszcze?

--- Koniec cytatu ---

A może w czerwcu?!
--- Cytat: Sigman w 28 Stycznia 2008, 17:01:19 ---O cysterny się nie martw...ja je zrobię, tzn. tekstury DECa i jak znajdę foto to GATXa też.

--- Koniec cytatu ---

DEC już jest zrobiony, zdjęcia do GATXa, białego deca i pozostałych orlenowskich cystern już mam zrobione i dzisiaj zrobię z nich tekstury ;)
[/quote]

Po kiego grzyba, ja wydam pack Lotos/PKP/CTL i Azoty.

Mihau:
Patrykos spokojnie, im więcej tekstur tym lepiej napewno czyms owe tekstury sie będą różniły...

Sigman:
Wykonałem nową teksturę SM42-2612, tym razem z własnoręcznie zrobionych zdjęć.
Oto kilka screenów:

Wersja na lato

Wersja na zimę

Link do paczki: SM42_2612.zip

W paczce zawarłem również plik .t3d, z czarnymi barierkami, wszystko o nich zostało już powiedziane w tym wątku.

Tekstura zawiera następujące błędy:

- Dach nad kabiną, który nie powinien być czerwony, tylko szary, ale chyba nie da się tego zmienić, bo ten sam fragment tekstury jest przyporządkowany równierz górze przedziału silnika (chyba że jest inaczej, to jest wtedy do uratowania)
- Tylne czoło nie powinno zawierać znaku Fablok oraz naklejki Orlenu, ale to już jest nie do wyeliminowania
- Naklejka Orlenu i oznaczenia na kabinie z boku z jednej strony są rozwalone, z racji mapowania dostosowanego do oznaczeń PKP.

Mimo wszystko myślę, że tekstura nie jest taka zła i SM42-2612 będzie śmigać u Was z nowymi Zaesami :p

Charlie89:

--- Cytat: Sigman ---Mimo wszystko myślę, że tekstura nie jest taka zła i SM42-2612 będzie śmigać u Was z nowymi Zaesami :p

--- Koniec cytatu ---

No baaa :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej