Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
ED74
Jacbull:
Tutaj akurat jest człon "B", ale taki układ występuje też w członie "C"
Poscikk:
Sprawa wygląda następująco:
Raczej nawet prymitywnych modeli w środku nie będzie, bo ten pesoshit jest zaokrąglony wszędzie, gdzie tylko to możliwe. A żeby był ładny efekt to na same zaokrąglenia idzie sporo poly. Na samym wózku trochę dołożyłem, żeby było ładnie. Także raczej nie będzie prymitywnego wnętrza dlatego, że:
Do tej pory człon rozrządczy ma 21k poly z wózkiem. Liczmy, że w pełni ukończony będzie miał 25k.
Człon silnikowy szacuję na jakieś 5k poly.
Wózki pomiędzy wagonami liczmy na 8k.
A, że ED74 jeżdżą po 2 na składzie to wychodzi około 132k poly na cały pociąg. Do tego doliczmy kabinę i scn. Myślę, że więcej nie trzeba wyjaśnień.
Poscikk:
No i kolejny screen:
Jeszcze drzwi, patyki, trochę pierdółek typu szyby przy światłach i można wstawiać na maszynowe tory ;)
P.S.
Nie edytowałem poprzedniego postu, ponieważ potraktowałem to jako nowość i zaprezentowanie dalszego toku prac.
Monczan_SP32:
Tak jak było to wczesniej chyba zauważone, to ED74 na Twoim modelu jest, patrząc na proporcje wobec oryginału mknącego po szynach, trochę za wysoki - albo jak kto woli, patrząc inaczej - za wąski. Lecz jeśli wyjdzie nawet taki model, to będę sikał ze szczęścia, chciałem tak napomknąć, by był jeszcze lepszy ;-)
Być może po całkowitym oteksturowaniu postrzeganie tychże proporcji się zmieni :)
Poscikk:
Dużo zależy od ogniskowej przy robieniu zdjęcia.
Np. tutaj:
Edzio jest szeroki i niski. Ale z kolei tutaj:
Jest taki wysoki jak na screenach. Ale trochę poprawiłem:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej