Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
3E-100
ET22_RULZ:
Jezeli chcesz realistyczna fizyke to to sa podstawowe rzeczy potrzebne do jej wykonania:
- ch-ki silnika trakcyjnego M(I) i n(I) - najlepiej V(I) (ale czy 3E-100 nie ma przypadkiem przewinietych LKb-635 z ulepszona izolacja?)
- rezystancje oporow rozruchowych na poszczegolnych pozycjach, jezeli sa inne od tych z niemodzonych 3E
- dane do ukladu pneumatycznego (wydajnosc sprezarki, wymiary cylindrow, objetosc ZG itd.)
Sigman:
Silniki są przewinięte i ze zwiększoną mocą, a pochodzą z ET21. Opory zdaje się te same. Inna jest sprężarka, hamulec i przetwornica oraz wentylatory. W ciągu tygodnia jestem w stanie zdobyć szczegółowe dane.
No i oczywiście trzeba zrobić kabinę, żeby dało się jeździć, ale to już nie ja, bo kompletnie nie znam się na grafice 3D. (mogę tylko robić tekstury na podstawie już istniejących.)
Sigman:
Dowiedziałem się trochę dzisiaj o 3E-100
pozycje nastawnika:
1 - 16
17 - 27
26 - 38
3 stopnie bocznikowania
2 sprężarki śrubowe typu GAR14 z silnikami indukcyjnymi
Przetwornica statyczna z dwoma falownikami - jeden do wentylatorów silników trakcyjnych, drugi do sprężarek
Rezystory rozruchowe: 2,5 Ohm/50W
Rezystory pomocnicze: 95 Ohm/50W
Silnik wentylatorów oporów rozruchowych: PZB44b
Masa służbowa: 113,5 t
Wiem, że trochę mało, ale postaram się dowiedzieć więcej ;)
eu07-001:
Jeśli jeszcze szukasz reflektora umieściłem go tobie tutaj: http://www.speedyshare.com/951567978.html
SM31-113:
W jakim programie zrobiłeś tą teksturę do tego 3E??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej