Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Trasa w notatniku-Problem
Quark-t:
1. Z tym ustawieniem 10m to przeoczyłem fakt, iż "Start" nie jest torem skrajnym więc jest dobrze.
2. Wrzuciłem trasę do siebie - uruchamia się. Zamieniłem tylko lokomotywę na EP08, bo tą mam na 100% sprawdzoną ;] - uruchamia się.
Krzysiek626:
Jeśli taboru nie widać w start.exe, to na 100% jest zły wpis do scenerii, o ile tego loka widać w innych sceneriach. Najlepiej przekopiuj ten wpis.
Jeśli jednak w innych sceneriach tej lokomotywy też nie widzisz, to masz zły wpis do dynamic.dat.
Dynamick.dat i start.exe ja dawno temu przstałem używać, Ten tryb uruchamiania scenerii już mi nie wystarcza, a ilość właśnie takich błędów jest zastraszająca.
A skoro krytyka start .exe, to chciałbym zapytać: jakie są możliwości uruchomienia STV na linuksie?
Byłoby coś w zamian.
EP07-1057:
Te lokomotywy na których próbowałem uruchomić symulacje start.exe widzi we wszystkich innych sceneriach tylko w nie mojej. Zaskakujące jest to że zazwyczaj jeśli były błędy w scenerii to pojawiały się ale u użytkwoników a nie autora, pomijam fakt że to co ja stworzyłem trudno nazwać scenerią. Jeśli chodzi o STV na linuksie to działa normalnie bez zarzutów kiedy zacząłem tworzyc, STV widzi te tory, które położyłem. Odpala się go normalnie plik instalacyjny jest z rozszerzeniem exe.
Krzysiek626:
To w STV powinieneś zobaczyć postawiony skład na torze start, w Twoim przypadku to tylko lokomotywa. Ponieważ jest z parametrem headdriver sceneria powinna się dać uruchomić z STV (ikona lokomotywy z tym parametrem jest ciemna w stv, z parametrem nobody jest jaśniejsza).
EP07-1057:
Eureka! działa bez zarzutu przy odpaleniu w STV. Ogromne Podziękowania dla kolegi Krzyśĸa :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej