Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Tła
kurak303E:
Nie wiem, ilu z was gra w Trainza na polskich dodatkach, ale np na mapie Podlasie PRLv2 można zaobserwować taki ciekawy element scenerii jak nic nieżrące, płaskie tła na krańcach segmentów, które umiejętnie użyte dają fenomenalny efekt (jak na tej mapie właśnie). Podobnie możnaby ich użyć na miasta. 2 bloki 3d na krańcach, żeby były i załóżmy 10 teł (poprawnie gramatycznie: teł?) - efekt imponujący. Możeby spróbować cóś takiego wykorzystać w Maszynie?
Wydzielam.
Akvin
Charlie89:
OT A czy mógł byś pokazać parę przykładowych sceenów z tej trasy ( z tymi tłami oczywiści)/OT
kurak303E:
Akurat nie mam TRSa na dysku, to raz, screeny są na forum trainza to dwa, trzy nie domyślasz się jak to będzie wyglądało?
Charlie89:
Nie, bo w owy symulator(?) nie grałem... Chciałem tylko się zapytać i zobaczyć gdybyś 1-2 screeny ew.wrzucił. A z resztą nieważne.
prof_klos:
Na szybko, bo przed pracą zrobiłem jeden screen z mojego TRS i trasy z jaką się babram od roku w nudach - widać tutaj takie tło głęboko w oddali. I faktycznie chyba ładniej wygląda takie coś, niż jak naga linia tekstury zieleni łączona z teksturą nieba...
TRS jednak odnoszę jako "ubajerzoną graficznie zabawkę", bo z fizyką nie ma on nic wspólnego.
http://www.prof-klos.yoyo.pl/TRS.JPG
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej