Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Szukam chętnych do pomocy przy aktualizacji paczki Mariusz/Defiler

<< < (2/9) > >>

Class66:
Scenerie to inna bajka i za to się nie zabieram. Szukam kogoś kto podepnie obecne scenerie pod ta paczkę oraz nieco je odświeży. Powstały np. nowe eaosy i wiele tekstur do nich. Wiem że gruntowna zmiana taboru może wpłynąć na działanie tych scenerii więc tego bym nie zalecał. Jeśli jest ktoś chętny aby to poskładać do kupy proszę o kontakt. Dziękuję!

Class66:
Dziękuję za informację Krzysiek. Prosze chwilowo nie pobierać tych paczek. Spakuję je od nowa i wrzucę na serwer.

To co mam na dysku działa dobrze. Czy możliwe jest to aby paczka została uszkodzona podczas uploadu?

Ps Wszystkie paczki są uszkodzone czy tylko nr2?

Ra:
Moim zdaniem dobrze by było zacząć od poprawienia tej paczki. Ale przed jej wywieszeniem jako bazowej trzeba by również poprawić znalezione dotychczas błędy w sceneriach i uzupełnić brakujące pliki.

Czy koła we wszystkich pojazdach kręcą się w dobrą stronę?

Czy koła dolną częścią dotykają szyn?

Czy odległość między kołami jest dobra?

Czy w modelach wycięte są smugi (w związku z tendencją wyznaczoną przez ostatnie exe)?

Czy tekstury, itp. są opisane w plikach textures.txt?

Ajusto:

--- Cytat: Ra w 11 Stycznia 2008, 21:10:08 ---Czy w modelach wycięte są smugi (w związku z tendencją wyznaczoną przez ostatnie exe)?

--- Koniec cytatu ---
Tak przy okazji zapytam, o co chodzi z tymi wyciętymi smugami?

Ra:
O ile ja dobrze skojarzyłem, to ostatnie exe używa textures/smuga.tga do robienia "świateł". Pokazuje się to, jeśli zapali się wszystkie 3 światła, a light w scenerii jest wystarczająco ciemne. W zwiazku z tym, jeśli dodatkowe smugi będą w modelu lub kabinie, to się zrobi kicha.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej