Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Nowe dźwięki i syreny do SU46 by Rozi

<< < (4/6) > >>

Rozi:

--- Cytat: kurak303E w 06 Stycznia 2008, 18:52:00 ---kaszana. Nie podoba mi się nic w tych dźwiękach. Syki - gorszej jakości nie da się osiągnąć. Motor. Po pierwsze raczyłbyś napisać, że ten dźwięk pochodzi od kogoś z grona TRS2004, bo tak jest, no chyba że ty nim jesteś, to zwracam honor, w każdym razie to brzmi jak traktor, a nie SU46. Syreny - słaba jakość i urwane za szybko. Turbo fajne jedynie. No ale dobrze, że się innym podoba.

Nie lubie tak robić, ale wybacz, że ci się wetnę. Mój dźwięk silnika do SU46. W najbliższy weekend dorobię cały komplet dźwięków dla SU46, w wysokiej jakości. Na razie próbka - tylko zapłon i motor. Zapołon nie pochodzi ode mnie i jest JESZCZE niedopasowany do motoru. Dodatkowo zmieniona jest amplituda, dzięki czemu silnik ma wysokości obrotów jak należy.

http://rapidshare.com/files/81762391/SU46.rar.html

Tu są dzwięki z SU45 (start i odgłosy silnika) które ktoś kiedyś wrzucił na forum

http://milicz.co.uk/maszyna/pliki/su-sounds.zip

Wstawiłem syrene od SM42, bo to moim zdaniem na razie najlepsza syrena jaka jest dla maszyny

--- Koniec cytatu ---

Nie bawię się w dźwięki z rodziny TRS. Co do silnika, to nie miałem lepszego, więc dałem taki, jaki jest. Jeśli zrobisz dźwięki, proszę bardzo, jestem pokorny i jak będą lepsze, to będę korzystał z twoich (motor nie nagrywany z Ursusa C360, tylko z prawdziwej lokomotywy). Ciągle będę ulepszał. Hasler, może nie jest najlepszy. Co do szlifowania obręczy, to jak chce, to mogę zawiesić plik jak przejeżdża ET11 i to jest pobrane właśnie z tego filmiku. Co do dźwięku hamowania, też go u siebie nie mam. Nie mam go w żadnej z lokomotyw z diesel packa.
Ps. Cieszę się, że chociaż 3 osoby nie uważają tych dźwięków za
--- Cytat: kurak303E --- kaszana
--- Koniec cytatu ---
.
Dzięki i pozdrawiam.

@Kurka303E, mój brat mówił, abym nie karmił forumowych trolli - nie obreź się.

Kozi:
Mi się nawet podobają.

kurak303E:

--- Cytat: Rozi w 06 Stycznia 2008, 21:07:39 ---
--- Cytat: kurak303E w 06 Stycznia 2008, 18:52:00 ---kaszana. Nie podoba mi się nic w tych dźwiękach. Syki - gorszej jakości nie da się osiągnąć. Motor. Po pierwsze raczyłbyś napisać, że ten dźwięk pochodzi od kogoś z grona TRS2004, bo tak jest, no chyba że ty nim jesteś, to zwracam honor, w każdym razie to brzmi jak traktor, a nie SU46. Syreny - słaba jakość i urwane za szybko. Turbo fajne jedynie. No ale dobrze, że się innym podoba.

Nie lubie tak robić, ale wybacz, że ci się wetnę. Mój dźwięk silnika do SU46. W najbliższy weekend dorobię cały komplet dźwięków dla SU46, w wysokiej jakości. Na razie próbka - tylko zapłon i motor. Zapołon nie pochodzi ode mnie i jest JESZCZE niedopasowany do motoru. Dodatkowo zmieniona jest amplituda, dzięki czemu silnik ma wysokości obrotów jak należy.

http://rapidshare.com/files/81762391/SU46.rar.html

Tu są dzwięki z SU45 (start i odgłosy silnika) które ktoś kiedyś wrzucił na forum

http://milicz.co.uk/maszyna/pliki/su-sounds.zip

Wstawiłem syrene od SM42, bo to moim zdaniem na razie najlepsza syrena jaka jest dla maszyny

--- Koniec cytatu ---

Nie bawię się w dźwięki z rodziny TRS. Co do silnika, to nie miałem lepszego, więc dałem taki, jaki jest. Jeśli zrobisz dźwięki, proszę bardzo, jestem pokorny i jak będą lepsze, to będę korzystał z twoich (motor nie nagrywany z Ursusa C360, tylko z prawdziwej lokomotywy). Ciągle będę ulepszał. Hasler, może nie jest najlepszy. Co do szlifowania obręczy, to jak chce, to mogę zawiesić plik jak przejeżdża ET11 i to jest pobrane właśnie z tego filmiku. Co do dźwięku hamowania, też go u siebie nie mam. Nie mam go w żadnej z lokomotyw z diesel packa.
Ps. Cieszę się, że chociaż 3 osoby nie uważają tych dźwięków za
--- Cytat: kurak303E --- kaszana
--- Koniec cytatu ---
.
Dzięki i pozdrawiam.

@Kurka303E, mój brat mówił, abym nie karmił forumowych trolli - nie obreź się.

--- Koniec cytatu ---

Może troszke przesadziłem, ale przyznasz, że większość dźwięków ma tragiczną jakość. I tak należy ci się szacunek, że włożyłeś prace w te dźwięki i wierzę głęboko, że gdyby tylko były lepsze zrobiłbyś to doskonale, no ale dźwięki niestety nie są dobre. Poza tym napisałem, że mimo wszystko dobrze i ja się ciesze, że inni się cieszą. Nie miałem nic złego na myśli. Jeżeli tylko zechcesz możemy wspólnie stworzyć komplet dźwięków. Tylko z ciekawości spytam, czy widzisz różnicę między moim a swoim dźwiękiem.?

Rozi:
Możemy razem zrobić dźwięki, tylko muszę je otrzymać :)

SP47-001:

--- Cytat: Rozi w 06 Stycznia 2008, 11:51:46 ---Witam, skleiłem całkowicie nowe dźwięki do SU46, oto zmiany i dodatki:
[...]
- 2 nowe syreny,
[...]

--- Koniec cytatu ---

Ciekawe pochodzenie dźwięków. Trochę z MSTS, trochę z yt i gra.
Przy tworzeniu następnych proponuję:
1. zamiast 2 ton syreny dać dźwięk CA/SHP z ET42. W tedy uzyskamy dźwięk syreny elektrycznej (bo w takie suki są wyposażone).
Od razu, na miejscu pomocnika trza by zmienić podpis pod tym czerwonym przyciskiem z SHP na "syrena elektryczna".
2. jak brałeś dźwięki z MSTS to mogłeś już dać ten dźwięk sprężarki, bo nawet podobny jest, a sprężarkę od strony kabiny A słychać dobrze.
3. dźwięk halsera do bani (MSTS)
4. dźwięk obręczy raczej przypomina miotanie się sieci nad zerwanym patykiem :P

Ja tylko wziąłem sobie dźwięk syreny, bo jest świetny.

Pozdrawiam     

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej