Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Przyciemnienie świateł

(1/3) > >>

przem710:
Czy można by było zrobić tak aby istniało przyciemnienie świateł lokomotywy?

Na przykład:
Odpalamy EU07 wciskamy SHIFT+I, SHIFT+U oraz SHIFT+Y i zapalają się światła tzn na lokomotywie są to tekstury świateł a na torach widzimy smugę światła nie zależnie od pory dnia.

A mogło by to wyglądać w ten sposób:
Odpalamy EU07 wciskamy SHIFT+I, SHIFT+U oraz SHIFT+Y i zapalają się światła tzn na lokomotywie są to tekstury świateł ale bez smugi światła, tą smugę mogli byśmy włączać
np. SHIFT+L były by to tak zwane długie światła których moglibyśmy używać w nocy a za dnia jeździć tylko na samych teksturach.

podobnie można by było zrobić z oświetleniem wskaźników kabiny.

Mam nadzieję że spodoba się wam mój pomysł:) 

Ajusto:
Mi się podoba tylko dobrze by było jakby do każdego loka zrobić smugi a nie w każdym są.
Pomysł jak najbardziej realny. Tylko o wiele łatwiej byłoby te smugi do universalla przypisać. Np. (:)

przem710:
Masz racje niestety nie potrafię tego zrobić dlatego proszę o pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników. Czytałem podobne wątki i wiem że nie którym "oświetlenie" przeszkadza zresztą mi także, dlatego uważam że coś trzeba z tym w końcu zrobić.

pozdrawiam

Ajusto:
Z tymi smugami które by się universallem jakims włączało to mogę spróbować na eu07. Jak się uda to napisze.

Charlie89:
Pomysł świetny! Nie raz przeszkadzały mi smugi w dzień a nie lubie jeździć bez świateł ;) A jeżeli dało by się pod to przyrządy podczepić było by wogóle super!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej