Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

DizelPack "Tryptyk" [SM42 ST44 SU46]

<< < (9/31) > >>

kurak303E:
Co do realu. Jak zrobić tak, jak w rzeczywistości, kiedy to na postoju lokomotywa w zimie pracuje na wysokich obrotach i bez najmniejszej zmiany rusza. W symku nie da sie przestawić nawrotnika przy pozycji nastawnika innej niż zero. Tak samo jest w rzeczywistości, czy jest kajaś inna "opcja" sprawiają ca, że lokomotywa rusza z wysokich obrotów bez potrzeby  schodzenia z pozycji.

Jest możliwość ręcznego ustawienia amplitudy zmiany dźwięku silnika? Bo np moim skromnym zdaniem ST44 ma zdecydowanie za dużą, podczas gdy SU46 za małą, a SM42 to wogóle nie to. Do SM42 mam ładne dźwięki na biegu jałowym ale tylko tak, Trzebaby zrobić jak w SU45 Mkaczego, że jałowy zostaje, a dźwięk pierdzenia jest taki jak w SM

kgb:
Umnie jest tak że jak kliknę "H" to obroty wzrastają nie włączając nastawnika

EU05:
Czy wy naprawdę nie potraficie czytać?

H to załączenie ogrzewania. To oczywiste że obroty wzrosną, gdyż do grzania wytwarzany jest prąd...

RooteK:
A mi cosik na stonce "F" nie działa ;)

Jak sie tą wzbudnice obsługuje?

youBy:

--- Cytat: GlowaWojtas w 01 Stycznia 2008, 17:10:40 ---A mi cosik na stonce "F" nie działa ;)

Jak sie tą wzbudnice obsługuje?

--- Koniec cytatu ---
No prosto. Nastawnik na 0 -> F -> ustalamy nastawnikiem pozycję jazdy -> klaiwszami / oraz * zmieniamy wzbudzenie. Do 4 pozycji trzeba jakieś wzbudzenie ustawić, żeby pojechać, od 5 można ruszyć bez dowzbudzania, ale powoli. Potem zostanie ożywione pokrętło od potencjometru.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej