Autor Wątek:  Wydzielone z "Problem ze sprezarka"  (Przeczytany 2162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bumfank

• Gość
Wydzielone z "Problem ze sprezarka"
« dnia: 27 Grudnia 2007, 12:31:38 »
ok to zaraz zaktualizuje ;-)

Jeszcze jeden problem, ruszam ze stacji, przejade powiedzmy okolo 200m wlacza mi sie sygnal dzwiekowy w kabinie i migaja mi te czerwone lampki, z tego co sie domyslilem to znaczy ze gdzies blad popelnilem... Opisze moj start ze stacji: czekam na swiatlo zielone, lub na dokladna godzine odjazdu, klikam 6, 4, o jeden lub dwa stopnie podwyzszam nastawnik  i ruszam, jade po stacji z predkoscia okolo 20-30kmh iii za kazdym razem wyskakuje mi ten dzwiek... co robie nie tak? ;-)  powiem ze nie jestem zadnym milosnikiem pociagow takim jacy wy jestescie dlatego nie do konca sie znam na tym ;-)

pozdrawiam

Dzieki KGB

Zapoznaj się z podstawami obsługi symulatora. (FAQ, wątki przyklejone)
Wydzielam.
Akvin
« Ostatnia zmiana: 27 Grudnia 2007, 20:33:27 wysłana przez Akvin »

Offline AtapiCl

• Zasłużony dla Symulatora
    • O warszawskiej części linii kolejowej nr 7 Warszawa – Lublin i nie tylko ;)
  • Otrzymane polubienia: 212
Odp: Problem ze sprezarka
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2007, 12:37:10 »
Te czerwone lampki to czuwak SHP. Załącza się co jakiś czas w kabinie, w celu sprawdzenia, czy maszynista nie śpi ;d. Trzeba w takim momencie go 'zbić'. [spacja]. Jak nie zbijesz czuwaka, po kilku sekundach uruchamia się brzęczyk ostrzegawczy, a po następnych kilku sekundach gdy nic nie zrobisz skład sam hamuje.

bumfank

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Grudnia 2007, 12:40:08 »
aaaaa oki dzieki bardzo :D heheheh niezla akcja z tym czuwakiem hehehehe :d ale i tez bardzo bezpieczne w normalnych warunkach :D

dziekuje za pomoc wam bardzo i pozdrawiam! chyba to wszystko z czym mialem problem ;-)

Offline Kozi

• Prosto z Serca Europy...
  • Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2007, 12:43:59 »
Na nowym exe masz help pod klawiszem F9  tam ci pisze wszystkjo co i jak na bieżąco.
"... W Moich Snach Wciąż WŁOSZCZOWA !!!"

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Grudnia 2007, 15:30:56 »
Takie moje wspominki:
Ja jestem miłośnikiem kolei, ale też nie wiedziałem co to są za lampki i jak odpaliłem Maszynę, to jade sobie i nagle Tyyyy, widzę, że hehe lampki zaczynają mrugać. Myśle sobie, ja pierdziu co to?, No nic jadę dalej, a tu jak nie pierdut, słyszę buuuuuuuuuuuuuu i Ty normalnie głośniki na full, mnie formalnie z krzesła zwaliło. Se myślę, o żesz w morde, normalnie krejzi, co teraz? Panika, no ale, nic jade dalej. Nagle co? Taka akcja: słysze jakiś syk, myśle o jeny, co to jest?????, patrze na predkościomierz i dzzzzzziiiiiiiuuuuuuuuu, coraz wolniej jadę, aż się w końcu zatrzymałem.
Kurcze ale wtedy było......