Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

STV -Szopa Track Viewer

<< < (2/2)

Tomek:
Chwileczke, mialem tylko na mysli zmiane przyczepnosci do szyny w sceneria wdlug warunkow atmosferycznych.  Nic mi nie chodzilo o grafice.  Wszystko tak samo by wygladalo tyle ze bardziej czy mnie lok by sie slizgal to tyle.  Potem moze kiedys w dalekiej przyszlosci mozna zrobic sobie kropelki czy tez platki :)

Pozdrawiam

Dżyszla:
PRzepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie było mnie, a na Forum Symka jż rzadko zaglądam :( (ale na stacjach jestem często :P)

W zamierzeniu STV nie miał i nie ma wprowadzać żadnych zmian do pliku scenerii. Więc raczej nie. Poza tym STV do pamięci wczytuje tylko nieliczne informacje a także poddaje je wewnętrzej optymalizacji, przez co zapis na ich podstawie z powrotem do pliku jest niemożliwy!!
Plusem tego jest rewelacyjna szybkość wczytywania scenerii oraz małe obciążenie pamięci.

Owszem - można by zrobić programik, który by generował "chmurę", ale:
1) Tylko na wyczucie (bez widoku) w symku - nie bardzo :/
2) Czy nie lepiej poczekać na nowy engine?

uetam:
No jeśli jest już mowa o STV, to czy nie można by było "dorobić" czegoś aby wyświetlał także semafory?:)

Winger:
Wszystko sie da, tylko nie w styczniu/lutym i czerwcu/lipcu.

Czesi nazywaja te zjawisko 'zkousky'.

;)

Dżyszla:
Kwestia semaforów była już nie raz poruszana. Ale ze względu na to, że semafory są takimi dziwnymi także modelami oraz ze względu na to, że troszkę przeróbek znów by trzeba, to na razie semaforów nie będzie... Po prostu zbyt problematyczne...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej