Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Paczka loków pod exe Kurs90
guest4368:
Witam.
Pracuję nad dostosowywaniem kabin lokomotyw pod exe kolegi Kurs90.
Chodzi tu głównie o "urucomienie" woltomierza NN oraz o sprężarkę po wysokoej stranie ET22. Od razu piszę: nie jestem autorem żadnej z tych kabin! Wybaczcie Autorzy, ale cel (którym jest jak najbardziej realistyczne odwzorowanie jazdy lokomotywy), uświęca środki.
Loki, które znajdą się w paczce:
ET22(z 201e pack'a)
ET21
EN57(składanka z wielu paczek)
EW60
SU45
SM31
EP05
EU05
i kilka innych.
Mam wielkie pytanie i prośbę do programistów: czy moglibyście stworzyć exe z obsługą przekładni spal-el. Czy napisanie takiej fizyki zajmuje dużo czasy? Sam umiem pisać programy więc mogłbym ewentualnie pomóc.
Uwaga: paczkę wydam po ukazaniu się kabiny EU07 kolegi ST44-003
Mariusz1970:
Chcesz pomóc, no to dawaj, daj podstawę fizyczną, jakieś wzory, wyliczenia a programiści wklepią to.
ST44-003:
@james ja właśnie tylko na to czekam. Ze względu na to że nie działa priv, anie mam twojego gg, to czy z tego miejsca mogę cię prosić o wykonanie dla mnie woltoNN do mojej kabinki? Będę ci ogromnie wdzięczny.
Aha i mam taką uwagę do @KURSA. Gdy załączamy baterie nie tylko załącza się w kabinie SHP ale również CA. Takie tylko drobne spostrzeżenie :)
Krzysiek626:
Chyba się pospieszysz z tymi poprawkami. Może być tak że to co zrobisz będzie niekompatybilne wstecz, a także do przodu. Wstrzymałbym się do czasu oficjalnego przyjęcia któregokolwiek exe. Inaczej będziemy mieli kilkanaście niekompatybilnych wersji. Pamiętaj że są modele które czekają na wydanie do czasu przyjęcia takiego exe.
Exe @Kursa90 też niej jest stateczne i wciąż zgłaszane są błędy. Powinieneś też skonsultować się z @Kurs90 żeby samemu uniknąć błędów. Taka samowola to nic dobrego. Mały zysk a dużo komplikacji. To oczywiście tylko moje zdanie.
--- Cytat: ST44-003 w 19 Listopada 2007, 19:55:12 ---@james ja właśnie tylko na to czekam. Ze względu na to że nie działa priv, anie mam twojego gg, to czy z tego miejsca mogę cię prosić o wykonanie dla mnie woltoNN do mojej kabinki? Będę ci ogromnie wdzięczny.
Aha i mam taką uwagę do @KURSA. Gdy załączamy baterie nie tylko załącza się w kabinie SHP ale również CA. Takie tylko drobne spostrzeżenie :)
--- Koniec cytatu ---
Jak masz coś do exe to napisz tam gdzie należy.
kolejarz LHS:
Jeżeli chodzi o fizykę spal-el. to myślę że w tej sprawie mógłby się wypowiedzieć youBy bo juz to zrobił.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej