Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Nastawnia Wielki Kac
Ra:
Hm, to może dodaj eventlauncher na 3-5 metrów do plików .inc semaforów? Wtedy wystarczy, że do niego podejdziesz i przełączysz, to Ci się w log.txt zapisze nazwa wykonanego eventu (nazwa semafora plus nazwa sygnału). Wykonane eventy można na bieżąco oglądać w "dosowym" okienku "EU07".
Mariusz1970:
Albo otworzyć STV i przed każdym semkiem jest event sem_info i tam również występuje nazwa semafora.
Krzysiek626:
--- Cytuj ---......gdyż dotąd nie doprosiłem się od nikogo .maxa Quarka,
--- Koniec cytatu ---
Chyba nie prosiłeś nikogo, albo nikogo właściwego (chodzi mi o autora scenerii).
Inna sprawa że brak maxa może wyjść Tobie tylko na dobre. Nie ma to jak dogłębnie poznać scenerię w której się grzebie (nie swoją scenerię). Bez maxa grzebałem w kilku sceneriach z czego ukazał się Bałtyk i dwie wersje SDR18, nie licząc tej autorskiej. W Quarku też dopisałem trakcję nie korzystając z plików max i przechyły torów na łukach. Najciekawszym zadaniem było podzielenie jednej ze scenerii na dwie oddzielne, dla podniesienia FPS.
Wszystkie dostępne i wykorzystywane semafory w Quarku mają unikalne nazwy. Nazwy są zgodne z ich lokalizacją i numeracją. Po rozpisaniu planu każdej stacji na papierze oznacz wszystkie semki nazwami z odpalonej scenerii. Jak znajdziesz jeden semafor i jego nazwę na danej stacji, pozostałe same wejdą Ci w łapki.
piotpal:
Hmm, a lepiej skupić na projekcie przebudowy programu Kolejarz na bardziej bliższy rzeczywistości? Chodzi mi o wstawienie kostek pulpitu zamiast zielonych i żółtych kreseczek.
Szociu:
Dobra, może powiem jaki jest obecny stan prac. No więc przebiegi wraz z zapalaniem sygnałów na semaforach są gotowe, wnętrze nastawni jest wymodelowane ale jeszcze nie wstawione do symka, gdyż były problemy z teksturami. Może uda się wstawić do końca tygodnia. Jeżeli chcecie to co jest zrobione to z chęcią wystawie betę pod koniec tygodnia (jeśli wyrobię się z usunięciem zbędnych eventów).
--------------
Chyba jednak przynajmniej na razie powstrzymam się z wydaniem bety.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej