Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Jak zmniejszyć wskazówki od np. manometra w notatniku?

(1/2) > >>

BiałaSowa:
Witam. Robiąc poprawki kabiny SN61, zobaczyłem że wskazówki obrotomierzy (chyba) są za duże. Jak mogę zmniejszyć ich rozmiar w notatniku?

Pozdrawiam
Marcin

MKaczy:

--- Cytat: BiałaSowa w 18 Października 2007, 11:52:25 ---Witam. Robiąc poprawki kabiny SN61, zobaczyłem że wskazówki obrotomierzy (chyba) są za duże. Jak mogę zmniejszyć ich rozmiar w notatniku
--- Koniec cytatu ---

O ile sie nie myle, mozesz w pliku kabiny.t3d przypisac wskaówkę do pustego obieketu bez przeksztalcen, i w polu transforum tego obiektu go poskalowac, zmiejszać wartośc po skosie od pierwszego parametru od lewej. Sadze ze ta operacja moze wskazówkę przesunać, wiec edytuj parametry w ostsniej lini pola trasnfform, coby daną wskówkę ustwaić na dane miejsce.

Pozdrawiam, Mk.

BiałaSowa:
Hmm...a byś mógł pokazać krok po kroku na kilku screenach? Byłbym wdzięczny.

mechatronik:
To ja skorzystam z tego tematu, bo mam podobne pytanie.
Czy można zmienić wskazówkę Haslera?  i ewentualnie jak to zrobić?

ST44-003:

--- Cytat: mechatronik w 20 Października 2007, 20:59:37 ---To ja skorzystam z tego tematu, bo mam podobne pytanie.
Czy można zmienić wskazówkę Haslera?  i ewentualnie jak to zrobić?

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście że można. ;) Można wziąć z innego loka, typu ET22 (najnowsze) i wstawić miejsce starej wskazówki. Ale żeby ją ustawić trzeba podać takie same wartości dla nowej wskazówki pobierając od starej. Czyli te 4 linijki tam gdzie ustawia się w danym modelu box-a.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej