Autor Wątek:  Podpinanie lokomotywy - nie umiem  (Przeczytany 3234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BNdQu

  • Wiadomości: 31
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Podpinanie lokomotywy - nie umiem
« dnia: 08 Października 2007, 00:59:41 »
Jak już kto pracuje nad plikiem *.exe, to myślę że zajmie się podpinaniem lokomotywa. Gdyż u mnie ta opcja nie działa.
Przy odczepianiu przechodzę do kabiny od strony składu i 2 x delete. Jak nie to delikatnie dociskam lokomotywą, tylko sklad musi być zahamowany.
Przy podpinaniu kombinuje jak pod górę i nic.


Ten wątek nadaje się do Pomocy, a nie do Propozycji.
Poprostu nie wiesz/nie umiesz
Używaj szukajki na przyszłość, temat niejednokrotnie omawiany.
Zmodyfikowałem trochę tytuł wątku.
Mariusz
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2007, 16:27:19 wysłana przez Mariusz1970 »

Offline mechatronik

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 2416
  • Kierownik sekcji napraw lokomotyw
    • Zobacz profil
    • Filmy kolejowe
  • Otrzymane polubienia: 172
Odp: Podpinanie lokomotywy
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Października 2007, 01:00:55 »
Bo musisz wyjść na zewnątrz loka żeby podpiąć skład bądź go odczepić... .
Poza tym używaj wersji exe która jest na serwerze u @Krzysiek626  :
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/.
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2007, 01:05:40 wysłana przez mechatronik »
Autoryzacja: M62, M62Ko, M62M, BR231, BR232, BR233 060DA, TEM2, S200, t448p, SM42, SM30, SM03, SA105, SA108, SA132, SA134
EU07 (4E, 303E), ET21 (3E/1, 3E/1M), ET22, 111Ed, E4MSU, ES64F4, E186, E189, E140, E181, E182, E183, ET40, EN57, EN57AKW, EN76

Offline BNdQu

  • Wiadomości: 31
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 0
Odp: Podpinanie lokomotywy
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Października 2007, 01:12:04 »
Odpinać mogę z kabiny bez problemów. A przy podpinaniu czy jestem w kabinie, czy na zewnątrz efekt ten sam. Czyli żaden.
Poza tym używam paczki Defilera http://www.eu07-addons.dl.pl/
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2007, 23:29:58 wysłana przez BNdQu »

Offline EU07-457

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 1475
  • dyrektor lokomotywy
    • Zobacz profil
    • Paweł Telega - fotografia kolejowa
  • Otrzymane polubienia: 5
Odp: Podpinanie lokomotywy
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Października 2007, 08:42:51 »
Odpinać mogę z kabiny bez problemów. A przy podpinaniu czy jestem w kabinie, czy na zewnątrz efekt ten sam. Czyli żaden.

Co to znaczy "na zewnątrz"? Musisz podejść bardzo blisko sprzęgu i wtedy 2x INS aby połączyć. Nie ma opcji, żeby nie działało.

Offline Poscikk

  • Wiadomości: 668
    • Zobacz profil
  • Otrzymane polubienia: 1
Odp: Podpinanie lokomotywy - nie umiem
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Października 2007, 17:20:05 »
Dociśnij się do składu. Jak poczujesz, że lokomotywa uderzyła w wagony, to dodaj kilka pozycji nastawnika (ale tak aby nie wywaliło nadmiarowego) a następnie zaciągnij pomocniczy na full. ( Num 1 ) Prąd sam spadnie, a potem już tylko wyzerować nastawnik, nawrotnik, wyłączyć wszystko, opuścić patyki i podpinasz.

U mnie to zawsze działa.


Za sterami 138 godzin 28 minut :)

Offline Krzysiek626

  • Zasłużony dla Symulatora
  • Wiadomości: 5925
  • EXIT
    • Zobacz profil
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 443
Odp: Podpinanie lokomotywy - nie umiem
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Października 2007, 18:48:35 »
Po wciśnięciu F4 (wychodzenie z kabiny) lecimy do sprzęgu. Poniżej screen jak ustawić się z kamerą do sprzęgu. Reszta jak pisali przedmówcy.

Zamykam.
Akvin
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2007, 23:36:07 wysłana przez Akvin »