Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Lokomotywy SP47 oraz SU46

<< < (5/7) > >>

m11:
Model oczywiście bardzo ładfny, ale nie widać tego na screenie, więc zapytam: jak wygląda komin? Jest przewidziana jakaś tekstura, etc.? Bo dachy spalinówek w symku wyglądają dość "łyso" jeśli komina nie widać. Tak jest na przykład w Ganz-ie, gdzie jest tylko wybrzuszenie na dachu, tak samo oteksturowane jak reszta dachu, (w Gagarze też) i troche psuje to efekt wizualny.

Sakorius:

--- Cytat: m11 w 21 Września 2007, 09:13:56 ---Model oczywiście bardzo ładfny, ale nie widać tego na screenie, więc zapytam: jak wygląda komin? Jest przewidziana jakaś tekstura, etc.? Bo dachy spalinówek w symku wyglądają dość "łyso" jeśli komina nie widać.(...)

--- Koniec cytatu ---
Napisałem w pierwszym poście:

--- Cytat: Sakorius w 14 Września 2007, 13:19:54 ---(...)w celu odwzorowania dachu lokomotywy potrzebuję zdjęć dachu (mogą być zrobione pod dużym kątem, byle by było widać elementy dachu). Zdjęcia proszę przesyłać do mnie na PW.

--- Koniec cytatu ---
Jak do tej pory NIKT (oprócz @Profety, który podesłał rysunek dachu) nie odezwał się w tej sprawie. Jeśli będą zdjęcia, to zrobię dach porządnie, jeśli nie... zostanie tak jak jest.

@ZT-Poznan: Usuwałem wszelkie niepotrzebne ściany w modelu, ale - jak sie okazało - było to trochę za mało. Po "zamonotwaniu" ukończonych wózków ilość polygonów w modelu SU46 wzrosła do 19004, więc postanowiłem, że "odchudzę" wózki oraz poręcze, Po tym zabiegu liczba poly spadła do 17012.

EP08_015:
Czy model będzie pod replacableskin? Co do SP47 były tylko 2 więc sprawa przenumerowania wchodzi w gre.

Sakorius:

--- Cytat: EP08_015 w 21 Września 2007, 14:41:32 ---Czy model będzie pod replacableskin? Co do SP47 były tylko 2 więc sprawa przenumerowania wchodzi w gre.

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, model SU46 będzie z możliwością łatwej zmiany tekstury. Zastosowałem podobny układ tekstury jak w przypadku byków z 201E_Pack'a, więc nie będzie problemów z tworzeniem nowych tekstur.

Dolmio89:
Widze że tekstura SP47 jest zrobona ze zdjęć i przedstawia jej wygląd obecny, może mógłbyś troche ją "odpicować" żeby wyglądała jak za dni swojej świetności? Bo teraz wszędzie widać rdzę, odłażącą farbe i zacieki. Wiem że pewnie nie ma zdjęć z tamtych czasów nadających się na tekstury, ale fajnie by było zobaczyć tego loka tak jak wyglądał w czasie normalnej eksploatacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej