Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Lokomotywy SP47 oraz SU46
ST44-003:
@Profeta, mam takie pytanko. Do czego służą te lampki nad Haslerem?? Bo zawsze mnie to zastanawiało.
SP47-001:
Kabina świetna. Mam jednak zastrzeżenie (wiem że jest w trakcie budowy), ale tak:
-pulpit pionowy jest za wysoki (nie wiem czy robiłeś go na podstawie planów, ale coś tu nie gra)
-amperomierze za długie (przyjżyj się fotkom z forum)
-rzędy lampek kontr. za blisko siebie (dolny rząd jest ustawiony względem obrotomierza tak samo jak górny, tyle że od dołu oczywiście)
Mam nadzieję, że moje wskazówki pomogą w budowie kabinki.
Pozrowinki z przed kompa for all forumowić.
CT:
Przypomnę, że temat wątku to nie kabina Profety. Uwagi co do wykonania kabiny wyślijcie na PW lub wypowiadajcie się w stosownym do tego wątku.
Sakorius:
--- Cytat: Poscikk w 18 Września 2007, 21:31:55 ---(...)Ile to ma poly dotychczas?
--- Koniec cytatu ---
Jak do tej pory ilość polygonów przedstawia się następująco:
SU46 - 18064 poly
SP47 - 17988 poly
Teoretycznie nie powinienem przekroczyć 21 tys. poly (tak mi się wydaje), ale jak będzie to sie okaże, bo wózki muszę dokończyć;) Ale jeśli chodzi o wydajność, to nie ma co sie martwić - wszelkie detale, które widać tylko z bliska, mają zmniejszony parametr MaxDistance co odciąża symka od zbędnego renderowania detali gdy lokomotywa jest daleko;)
ZT-POZNAN:
--- Cytat: Sakorius w 19 Września 2007, 01:40:30 ---
--- Cytat: Poscikk w 18 Września 2007, 21:31:55 ---(...)Ile to ma poly dotychczas?
--- Koniec cytatu ---
Jak do tej pory ilość polygonów przedstawia się następująco:
SU46 - 18064 poly
SP47 - 17988 poly
--- Koniec cytatu ---
Dużo trochę, wszystkie niewidoczne ścianki usunąłeś?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej