Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
3dsmax -błąd przy teksturowaniu terenu
Cesky Kretek:
--- Cytat: mechatronik w 10 Września 2007, 20:27:08 ---Niestety dalej nic. Jednak zastanawiają mnie też okna jakie wyskakują po kliknięciu Make.
--- Koniec cytatu ---
3DS odpala automatycznie program generujący siatkę trójkątów. W GMAXie, musiałbyś ręcznie edytować pliki, a później ręcznie importować.
mechatronik:
--- Cytat: Cesky Kretek w 10 Września 2007, 20:40:12 ---
--- Cytat: mechatronik w 10 Września 2007, 20:27:08 ---Niestety dalej nic. Jednak zastanawiają mnie też okna jakie wyskakują po kliknięciu Make.
--- Koniec cytatu ---
3DS odpala automatycznie program generujący siatkę trójkątów. W GMAXie, musiałbyś ręcznie edytować pliki, a później ręcznie importować.
--- Koniec cytatu ---
A na polski można ? :) (co to w praktyce oznacza i czy to dobrze czy źle, bo jestem zielony jak tło forum ;) )
JONIN_EZT:
--- Cytat: mechatronik w 10 Września 2007, 20:43:16 ---
--- Cytat: Cesky Kretek w 10 Września 2007, 20:40:12 ---
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
A na polski można ? :) (co to w praktyce oznacza i czy to dobrze czy źle, bo jestem zielony jak tło forum ;) )
--- Koniec cytatu ---
Jeden ze sposobów jaki mi się udało zrobic, bo też miałem ten problem.
Po 1 zobacz jaką masz nazwę głównego folderu z 3DSMAXEM. Jeżeli nazwa jest ze spacjami to zmień nazwę żeby nie było spacji. Mi wtedy zadziałało.
Jeżeli nie to tłumaczę sposób Kreta. W folderze ze skryptami znajdź pliki o nazwie (t.bat) , (triangulate.bat) i (triangle). Następnie otworzysz wszystkie. I w skryptach (już w 3dsmaxie włącz MAKE w Delanuay) wtedy wygeneruje teren (tylko że przy texturowaniem następnych innych pól musisz powtórzyc włączanie plików t triangulate..... bo innaczej wygeneruje Ci to co wcześniej) To by było na tyle
pozdrawiam
pol102:
wejdz na www.mateusz.jawnet.pl do downloadu tam sa oryginalne skrypty
Zamykam.
Akvin
Nawigacja
Idź do wersji pełnej