Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Instalation Pack by.: Ajusto
Krzysiek626:
Ja się deklaruję na testy. Z tego co widzę, nie będzie to paczka oficjalna.
Generalnie nie jestem przciw dodatkom które ukazały się na forum, ale powinny być to dodatki dobrej jakości . Nie wyobrażam sobie wpakowanie także rzeczy złych, a takie taż mamy na forum.
Nie widzę też potrzeby dokładania nieba do scenerii w których nie było takiego wpisu. Nie widzę też potrzeby zmiany składów w istniejących sceneriach. Natomiast powinien być plik txt z zawartością gotowych wpisów taboru do .scn a może także i nieba.
Co do dźwięków - najlepsze dał Wojtek.M dawno temu. Gotowa paczka powinna być testowana, nie ogólnie tylko przez kilka osób z porównaniem wyników. Tyle że są jeszcze inne przesłanki które świadczące o tym by z taką paczką na razie się nie spieszyć.
--- Cytat: Nicolass w 21 Września 2007, 00:03:43 ---Że tak się zapytam, jak posuwają się pracę? Może by stworzyć zamkniętą grupę roboczą i publikować bety do testów? A może lepiej zrobić otwarte beta-testy? Chętnie zaangażuję sie w tworzenie instalatora który by zawierał jeżeli nie cały, to większość dorobku MaSzyny, bo to co jest teraz to bałagan straszny.
--- Koniec cytatu ---
Witaj, dawno nic nie pisałeś, pomysł dobry tylko jak zrobić zamkniętą grupę do testów?
Mariusz1970:
Rozumiem, iż paczka będzie wzorowana na mojej i defilera. Z uporem maniaka powracam do naprawnienia kręcących się kół w taborze. Niedwno u siebie to zrobiłem i muszę powiedzieć, iż sopro w taborze w tym względzie było nieprawidłowości (naprawiłem sobie to). Także apeluję jeszcze raz o to, czyli zestawiać wszystkie możliwe wagony i loki i sprawdzać jak się zachowują koła i jak źle, to naprawić.
W jedych z wagonów piętrowych, nie dość, iż któreś koło się w złą stronę kręciło, to jeszcze w innym kole nie było widać osi (koło było niejako spłaszczone).
Również naprawy wymaga nie wyświetlania się przedsionków w EZT.
Bez naprawy tych rzeczy uważam, iż wydanie paczki nie ma sensu.
Krzysiek626:
Ja poprawiłem model ganza już kilkanaście miesięcy temu. (koła się kręcą w dobrą stronę) Inny tabor podobno też jest już z poprawkami. Ale tu nie mam wiedzy.
Mariusz1970:
Krzysiek nie wszystko np. piętrus, wagon towarowy ten z Maerskiem i towarowy np. ten w katalogu dynamic/db, ganz oczywiście również.
Wielu innych już nie pamiętam, a było tego naprawdę dużo.
Jakby nawet były jakieś poprawki do któregoś, to jak ma być wzorowana na mojej paczce, to tam te błędy występowały.
Ponadto do listy błędów dorzucam: uzupełnić te brakujące pliki w scnach, które wyszły poprzez program kolegi Ra, a także usunięcie torów o zerowej długości, które w innym wątku podałem.
To są błędy już znalezione, pewno są jakieś jeszcze ukryte, ale chcąc wydać pczkę, niech to będzie paczka pozbawiona tych już znanych błędów. W przeciwym razie, uważam, że nie ma większego sensu wydawnia jej, a że nie jest to takie łatwe i proste, no cóż, podejmujesz się czegoś, to rób to dobrze.
Ajusto:
--- Cytat: Mariusz1970 w 21 Września 2007, 21:51:08 ---Rozumiem, iż paczka będzie wzorowana na mojej i defilera.
--- Koniec cytatu ---
Tak, została ściągnieta z serwera @Krzysiek626
Jest też model ET22-2000, 201E. A kabinę EU07 kolegi @Barta Ma ktoś do niej linka bo widziałem ją gdzieś na forum lecz nie wiem gdzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej