Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Robienie tras - 3ds max kontra Notatnik + Jet
Cesky Kretek:
--- Cytat: "youBy" ---
--- Cytat: "Poscikk" ---1. Nie używaj Gmaxa to robienia tras bo to jest badziewie. Trasę trzeba exportować fragmentami.
--- Koniec cytatu ---
Liberum Veto!
Na to też są sposoby :P
--- Koniec cytatu ---
Ja tego nie testowałem mimo że mi posyłałeś... :P A działa to chociaż?
Krzysiek626:
--- Cytat: "BiałaSowa" ---
--- Cytat: "Krzysiek626" ---między innymi nie zawija wierszy.
--- Koniec cytatu ---
Odznaczasz w notatniku opcję Zawijanie wierszy. Po drugie notatnikiem i Jet-em wygodniej:) Ok, dowiedziałem się tego co chciałem a teraz zamknijcie już ten temat :)
--- Koniec cytatu ---
Ponieważ wątek nadal trwa:
Wiedziałem że można zaznaczyć w notatniku taką opcję, tyle że czemu mam robić jedną operację więcej kiedy w wordpadzie nie muszę. Nie negowałem jeta więc to Twoje
--- Kod: ---po drugie
--- Koniec kodu ---
nie ma znaczenia.
Widać lubisz jak najbardziej proste narzędzia, więc notatnik będzie lepszy dla Ciebie, ale nie dla mnie. Po za tym gdyby notatnik w windowsie był taki ekstra to Bill Gates dawno wyrzuciłby to z okienek. Nawet vista ma to narzędzie. Wyobraź sobie taki wpis:
--- Kod: ---node 800
--- Koniec kodu ---
chcesz go zmienić na
--- Kod: ---node -1
--- Koniec kodu ---
tyle że on występuje 456 razy w dokumencie. Życzę powodzenia i wytrwałości w tej operacji wykonywanej w notatniku. W wordpadzie to 30 sek. A takich problemów jest więcej, to tylko jeden z przykładów.
PS do postu poniżej: To prawda, ale nie zmienia to mojego zdania o funkcjonalności notatnika.
EOT
firefoxfan:
Niestety Krzysiek626 obalę twój argument, ponieważ Notatnik w wersji XP (tzn. w WindowsieXP) posiada opcje Znajdź i Zamień:
Sakorius:
A ja polecam coś lepszego niż Notatnik windowsowy i WordPad. Jest to EditPad, otwiera pliki w zakładkach oraz posiada możliwość wyszukania i zamiany tekstu czyli rzeczy bardzo przydatne przy edycji tras, modeli itp :)
Program jest typu Freeware.
Zamykam.
Akvin
Nawigacja
Idź do wersji pełnej