Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (56/83) > >>

AtapiCl:
W Rainsted.ini/maszyna.ini odpowiednie wpisy muszą być w dwóch sekcjach. Wpisy w [METEO.TXT] oraz w [SKY].

Przykład wpisu w sekcji METEO:

--- Kod: ---altostratus004=sky cgskj_altostratus004.t3d endsky    atmo 0 0 0 1000 3000 0.745 0.714 0.655 endatmo light 1000 3000 -4000 0.2 0.2 0.2 0.843 0.843 0.843 0.42 0.443 0.4 endlight
--- Koniec kodu ---

Przykład wpisu w sekcji SKY:

--- Kod: ---cgskj_altostratus004.t3d=cgskj_altostratus004.t3d
--- Koniec kodu ---

Dzięki temu po odpaleniu scenerii i wybraniu nieba altostratus004 (z wybraną opcją 'zawsze zmieniaj') musi być ok. A, i modele z teksturami nieba muszą być wypakowane tam, gdzie trzeba (w przypadku nieba adsima, tekstury znajdują się w /textures/sky/, a modele w głównym katalogu modeli (/models/)).

muri:
W logu wogóle nie widać żeby się jakieś niebo ładowało, co to za sceneria? Na innych sceneriach też tak się dzieje?

BLAcKboY:

--- Cytat: youBy w 03 Września 2009, 17:42:36 ---Pokaż screena.

--- Koniec cytatu ---
Dobra kompletnie zgłupiałem. Bo tym razem jest.

--- Cytat: ZiomalCl w 03 Września 2009, 17:46:02 ---W Rainsted.ini/maszyna.ini odpowiednie wpisy muszą być w dwóch sekcjach. Wpisy w [METEO.TXT] oraz w [SKY].

--- Koniec cytatu ---
W .ini nic nie zmieniałem. Czy te wpisy trzeba dodawać ręcznie?

--- Cytat: ZiomalCl w 03 Września 2009, 17:46:02 ---Dzięki temu po odpaleniu scenerii i wybraniu nieba altostratus004 (z wybraną opcją 'zawsze zmieniaj') musi być ok. A, i modele z teksturami nieba muszą być wypakowane tam, gdzie trzeba (w przypadku nieba adsima, tekstury znajdują się w /textures/sky/, a modele w głównym katalogu modeli (/models/)).

--- Koniec cytatu ---
Korzystam  ze starego zestawu nieb. (SKJ)

--- Cytat: muri w 03 Września 2009, 17:48:04 ---W logu wogóle nie widać żeby się jakieś niebo ładowało, co to za sceneria? Na innych sceneriach też tak się dzieje?

--- Koniec cytatu ---
Kiedy wtedy odpaliłem scenerię niebo było zielone, a tory znikały za białą mgłę. Co do scenerii, jest to test ręcznych zwrotnic.

muri:
Posprawdzaj inne scenerie i inne nieba.

PEKAP:

--- Cytat: BLAcKboY w 03 Września 2009, 18:05:23 ---Kiedy wtedy odpaliłem scenerię niebo było zielone, a tory znikały za białą mgłę.
--- Koniec cytatu ---

To jest chyba oznaką, że wpis atmo w ogóle nie jest obecny w scenerii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej