Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator+Starter+Edytor (Rainsted)

<< < (45/83) > >>

Ra:
Wersja alfa 1.0.76.3962

Z potrzeby chwili ulepszyłem instalator. Dodane są dwie kolejne metody instalowania paczki (zobacz opis wersji 1.0.73):
 - one - wypakowanie pojedynczych plików z paczki, nadpisuje istniejące pliki,
 - miss - wypakowanie pojedynczych plików z paczki, ale tylko, jeśli pliku docelowego pliku nie ma - przydatne do uzupełniania dźwięków dla pojazdów z innych paczek.

Po wykonaniu skryptu instalacyjnego, jeśli instalacja nie zakończyła się na 100%, pokazywana jest lista brakujących plików. Lista pokazywana jest również przy sprawdzeniu stanu instalacji. (Pokazywane są pliki z sekcji [VERIFY], których parametry nie zgadzają się z zapisanymi w tej sekcji).

Ponadto naprawione jest usuwanie wpisu sky dla starszych wersji EXE i rozpoznawane automatycznie są EXE o długości 679936 i 943104.

youBy:
A można by zrobić rozpoznawanie exe po buildzie?

Ra:
Zrobić można, tylko o ile się orientuję, duża ich ilość ma ten sam numer, a różnią się długością. Np. START.EXE 1.15 ma dwa różne rozmiary, a informacji wewnętrznej o wersji nie posiada.

Poza tym, rozpoznawanie długości jest głównie w celu wyłączenia nieobsługiwanych komend sky i time, a także w celu wyłączenia START.EXE i STV.EXE z listy EXE do uruchomienia.

youBy:
O nowe (zwłaszcza testowe) exeki staram sie dbać i uaktualniam numerki build, bo za wiele exeków ma te same rozmiary (zaokrąglone do całych KiB).

fotolokomotyw:
Mam problem, pobrałem pliki ze strony (link: http://eu07.rainsted.com/ ) rozpakowałem, klikam na MaSzyna.exe potwierdzam instalacje i wyskakuje i błąd:
" Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono borlndmm.dll ".Czy ktoś mógł by mi pomóc?

REWIZOR

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej