Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
pol102:
--- Kod: ----- called in ImportNode(); filename: C:\Program Files\Autodesk\3dsMax8\scripts\EU07\scnImport.ms; position: 11019
-- Frame:
-- minVisLen: "0"
-- nodename: "none"
-- typeOfTrack: "normal"
-- nn: true
-- maxVisLen: "-1"
-- typeOfNode: "track"
-- called in ImportSCN(); filename: C:\Program Files\Autodesk\3dsMax8\scripts\EU07\scnImport.ms; position: 13937
-- Frame:
-- filePosition: 0
-- called in btn_import.pressed(); filename: C:\Program Files\Autodesk\3dsMax8\scripts\EU07\scnImport.ms; position: 14564
-- Frame:
-- fp: 0
>> MAXScript Rollout Handler Exception: -- No ""u-"" function for undefined <<
--- Koniec kodu ---
Tak to wygląda... Pytanie tylko czy numer jest numerem toru czy linii, w której bug występuje...
Jeśli to numer linii to jestem w szoku gdyż przeglądając te linijki na zasadzie sprawdzania obiektów sąsiednich nie doszukuję się żadnych dziwactw.
przepioramarcin:
>> MAXScript Rollout Handler Exception: -- No ""u-"" function for undefined <<
Ten komunikat występuje również u mnie nie tylko przy imporcie toru.
Może w prosty sposób można zdefiniować tą funkcję ""u-"" dla "undefined.
bohunIC:
Siema! Może autor mi pomoże. Co jest powodem wyświetlania komunikatu przy DELANUAY MESH - Couldn't open file for reading! To jak chce robić siatkę trójkątów.
Rozi:
Jeżeli katalog 3D Maxa ma spację między nazwami, np: D:\Programs\3ds Max 2009\, to należy usunąć te spacje.
bohunIC:
Tak tylko małe obiekty mi pokryje siatka po za tym, wszystko śmigało jak malina. Dopiero na dniach się coś zrąbało:/
Dobra problem sam rozwiązałem, mianowicie były jakieś dziwne odcinki ROAD sklonowane i to mieszało skrypt. Już jest OK. Dzięki za pomoc!
PZDR
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej