Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
Stele:
Na 3dsie 13 (najstarszy jaki można obecnie legalnie pobrać) sypie się skrypt import triangles. Wywala już na warunku na nadmiar materiałów, a jak go usunę to na kolejnym już kluczowym wersie, wiec to raczej nie jego wina. W mesh imporcie też miałem problemy i musiałem wyciąć import materiału.
Dodatkowo w wersji 11 nie działa import grup trójkątów. Każdy musi być jako osobny node triangle. U siebie nie mam możliwości sprawdzić.
joey:
Udało mi się właśnie uruchomić 3ds max 7 pod Linuksem (Debian, po angielsku) za pomocą wine. Musiałem jednak usunąć pluginy CMB.bmi, cmbtex.dlt, dds.bmi i dxDDS.bmi, inaczej program zawieszał się w trakcie wczytywania. Niestety, skrypty pobrane z podpisu kol. ISDRa nie uruchamiają się, wyskakuje błąd (pierwszy screen w załączniku). Pomogło usunięcie wszystkich polskich znaków, które w edytorze tekstu wyglądały jak w załączniku 2. Gdy okazało się, że skrypty w miarę działają (nie działa import scn), w naiwności swojej zaktualizowałem. Niestety błąd powrócił. Nie wiem czy to wina Linuksa, ani czy problem występuje w niepolskich wersjach Windowsa, ani czy to wina wersji programu, ale prosiłbym o rozważenie wycofania polskich znaków w przyszłych wersjach, nie wpłynęłoby to moim zdaniem znacząco na czytelność.
MaciejM:
Dziś zrobiłem przesiadkę z 2010 32bit na 2013 32bit i uruchomienie skryptów (main.ms) nie jest możliwe. Zawsze wywala na tej linijce:
--- Kod: ------------------------------
MAXScript FileIn Exception
---------------------------
-- Syntax error: at name, expected "(" or "["
-- In line: radioButtons rbType "Typ" labels:#(#Prosta,#£uk,
OK
--- Koniec kodu ---
Dodano: 27 Grudnia 2014, 17:22:39 Dobra, temat był poruszany wcześniej. Wersja 2013 nie rozpoznaje polskich znaków w skryptach. Otworzyłem Notepadem++ wszystkie pliki skryptów i za pomocą Ctrl+H pozamieniałem Ą na A, Ę na E, Ć na C itd. itd. Działa.
Krzysiek626:
A wystawisz, te poprawione?
MaciejM:
Załączyłem Updatescripts (aktualizacja skryptów) i ponownie zamieniłem znaki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej