Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Skrypty do 3ds max

<< < (81/92) > >>

MaciejM:
Proponuję wprowadzić zmianę w skryptach, aby na stałe w nazwie toru wpisane było
--- Kod: ---tor
--- Koniec kodu ---
Spowoduje to, że każdy tor będzie miał unikalną nazwę (torxxx). Jest to przygotowanie pod ewentualny multiplayer, (słyszałem że to jeden z warunków) i ogólnie moim zdaniem przyjemniej jest, gdy wszystko jest nazwane. Chyba, że nazwany każdy tor ma jakieś nieprzyjemne / nieprzewidziane skutki?

Cesky Kretek:
Nie wiem czy temat był poruszany więc informuję i pytam jednocześnie:
Autodesk wycofał możliwość przedłużania licencji na 3DS Max 2010 i obecnie najstarszą wersją którą można legalnie pobierać jest to 3DS Max 2011. Po wymianie mailowej z przedstawicielami Autodesku dowiedziałem się, że nie ma możliwości uzyskania licencji wstecz - nawet jeśli posiadam skrypty i inne cuda działające tylko na starszych wersjach.

Pytanie które się nasuwa - próbował ktoś skryptów (po poprawkach) na nowszych wersjach od 2010? Lada moment pewnie zniknie licencja na wersję 2011, a jak to wygląda z 12, '13, '14 i '15? Kto korzysta z jednej z najnowszych wersji niech poda też, czy nie ma problemów ze skryptami na wersjach x64 (np. Railworks ma problem z x64).

youBy:
Ciekawostka: wygasła mi licencja na 2010, której nie mogłem przedłużyć; po pobraniu licencji na 2011, jakimś magicznym sposobem przedłużyła mi się licencja na 2010.

janek32:

--- Cytat: Cesky Kretek w 28 Lipca 2014, 21:05:10 ---Pytanie które się nasuwa - próbował ktoś skryptów (po poprawkach) na nowszych wersjach od 2010? Lada moment pewnie zniknie licencja na wersję 2011, a jak to wygląda z 12, '13, '14 i '15? Kto korzysta z jednej z najnowszych wersji niech poda też, czy nie ma problemów ze skryptami na wersjach x64 (np. Railworks ma problem z x64).

--- Koniec cytatu ---
Ja od czerwca siedzę na 64-bitowym 3ds Maksie 2010 i problemów ze skryptami nie ma. Tylko przy imporcie scenerii 3ds robi durne auto-save'y co chwilę, przez co operacja trwa bardzo długo i wolę zrobić to na innym komputerze jeszcze na wersji 7.
Ale nie ma to raczej związku bezpośrednio ze skryptami.

Cesky Kretek:
2010 to ja używałem aż po dzisiejszy dzień (no dobra, miesiąc temu odpalałem ostatni raz 3DS'a i wtedy wywaliło mi licencję... :( ).
@youBy: spróbuję jutro tak zrobić i zobaczymy czy 2010 też się podniesie. :)

Dodane 15.08: to działa - tj. zainstalowanie nowszej wersji, akceptacja licencji i można odpalić wcześniejsze wersje 3dsa.

Reg. obowiązki 11a.
Proszę poprawić.
Benek

EDIT: Nie widzę w tym poście, ani tym który usunąłeś odniesienia do pkt. 11a. Prosiłem o połączenie postów - w samym poście oraz w zgłoszeniu do moderatora które wysłałem.
EDIT2: No dobra, teraz dopiero ogarnąłem - nie patrzyłem na starą wiadomość z lipca, a do niej odnosił się Twój dopisek. Myślałem, że coś nie tak było w tym co napisałem dzisiaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej