Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
AtapiCl:
Tak ogółem niech ktoś spróbuje zaimportować jakikolwiek wpis wykolejnicy (wkll.inc/wkpp.inc i inne). Mi z niewiadomych przyczyn sypie błędem:
>> MAXScript Rollout Handler Exception: -- Runtime error: File not open. No I/O allowed: D:\PCTGA\scenery\wkLL.inc <<
Tak to jest, gdy ma się kilka wersji przerobionych skryptów w różnych folderach i po powrocie po miesiącach przerwy zapomina się o ustawieniu ścieżek w main.ms.
MaciejM:
O co chodzi?
--- Cytuj ---No ""+"" function for OK
--- Koniec cytatu ---
Pojawia mi się przy eksporcie torowiska do scm.
Ponadto: messageBox "Track export error: " + varname .
W sumie to już nieważne, usunąłem kilkaset metrów szlaku i położyłem od nowa. Jednak chciałbym się dowiedzieć co ten błąd oznacza i co go powoduje.
ISDR:
Eksportuj przez przycisk scn/inc export a jako typ pliku podaj mu scm. Przycisk scm export usunę z palety.
Powodem takiego błędu jest flex źle położony. Widocznie przy wyborze toru zaznaczyłeś fleksa i kliknąłeś gdzieś na plansze. Powstał flex z jednym punktem. W scm export był wyświetlany taki komunikat a scn/inc export wyświetli się komunikat o poprawieniu toru i zaznaczy się błędny tor.
MaciejM:
--- Cytuj ---Powodem takiego błędu jest flex źle położony. Widocznie przy wyborze toru zaznaczyłeś fleksa i kliknąłeś gdzieś na plansze. Powstał flex z jednym punktem.
--- Koniec cytatu ---
Tak, czasami tak mi się zdarza. Dzięki.
Siecool:
Przy wyznaczaniu flexa skrypty nie biorą pod uwagę sytuacji, gdy jeden z sąsiednich torów jest nachylony - flex jest wtedy generowany tak, jakby oba tory były poziomo, czyli jak w pkt. 1 rysunku poniżej. W związku z tym mam pytanie, czy jest możliwe, aby przy wyliczeniach był również brany pod uwagę kąt nachylenia sąsiednich torów i flex się do tego odpowiednio dostosowywał (patrz pkt. 2 na rysunku)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej