Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
Benek:
Dałem mu po prostu nazwę zmieniacz1.ms, bo zmieniacz.ms i tak jest uruchamiany niezależnie od skryptów właściwych. Nie działa. Nie pedałuje licznik ani nie widać żadnych zmian.
ISDR:
Zmienia się exportstring i zaznacz obiekty które chcesz zmienić.
Benek:
--- Cytat: ISDR w 10 Marca 2012, 22:15:48 ---@Driver24Można użyć też funkcji Divide z podaniem na ile ma podzielić. Jakby Divide było za upierdliwe to napisze jakiegoś toola.
Nie wiem jak u Was ale mi dzieli automatycznie fleksy jak przekroczą długość 100m na mniejsze.
--- Koniec cytatu ---
Hoho, kto by pomyślał. I mnie to narzędzie jest potrzebne. Gdzie znajdę to Divide? To jest jakieś narzędzie Maxa?
szczawik:
Zaznaczasz linię, "Convert to Editable Mesh", po prawej w zakładce "Selection" zaznacz "Segment" (środkowy rysunek) i prawie na samym dole uaktywni się przycisk "Divide". Na prawo od przycisku jest okienko. Wpisujemy do niego liczbę, na ile części obiekt ma się podzielić. Pod "Divide" znajduje się "Detach", więc od razu można odłączyć wskazany kawałek.
--- Cytuj ---Nie wiem jak u Was ale mi dzieli automatycznie fleksy jak przekroczą długość 100m na mniejsze.
--- Koniec cytatu ---
U mnie również.
Benek:
Chyba Editable to Spline (???).
Romek, jak możesz to zrób to z poziomu skryptów. Odłączanie każdego z odcinków po kolei zajmie dużo czasu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej