Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Skrypty do 3ds max
Quark-t:
Skoro działa Ci stary skrypt, to skopiuj sobie createtrack.ms ze starej paczki. I co rozumiesz przez "starsza paczka" - skrypty @gfirlejczyka? Jakieś starsze? Nowe, to jak rozumiem te od @ISDRa. Sprawdzałeś aktualizacje?
ISDR:
--- Cytat: pol102 w 13 Października 2010, 01:33:35 ---Zgłaszam oficjalnie potrzebę dostosowania skryptów do PC ;) W szczególności rozszerzenia tekstur w skrypcie odpowiedzialnym za wstawianie drzewek :)
--- Koniec cytatu ---
W zakładce "zieleń" nazwy tektur drzew nie mają rozszerzeń więc jeśli w pliku eu07.ini(z PC) będzie "defaultext dds" to symulator doda domyślne rozszerzenie.
Zauważ, że po kliknięciu na daną teksturę jest wczytywany pogląd tekstury(taki prymitywny). W przypadku dds jest obraz odwracany.
W planach mam przerobienie wstawianie drzewek tak aby tekstury były losowane z odpowiedniej kategorii(iglaste, liściaste, mieszane).
--- Cytat: pol102 w 13 Października 2010, 16:00:35 ---Przecież napisałem, że starsza paczka, prawdopodobnie ta, na podstawie której powstały obecne skrypty działa bez zarzutu jeśli chodzi o kwestię flexowania.
--- Koniec cytatu ---
Skrypty są modyfikowane na podstawie skryptów @gfirlejczyka i o ile dobrze pamiętam to przy flaxach nic nie robiłem.
--- Cytat: pol102 w 13 Października 2010, 01:33:35 ---Fajnie by było gdyby na rolecie ze wstawianiem pasywnych obiektów można było tworzyć listę obiektów, które mają być wstawiane przy kolejnych kliknięciach myszką (coś a'la domki ale trzeba pamiętać o P6/P7 dla starych modeli).
--- Koniec cytatu ---
ok.
firleju:
Flexy były poprawiane dwa lata temu i od tej pory nikt nie zgłaszał z nimi problemów. Musisz dokładnie opisać co robisz, aby można było sprawdzić co się dzieje.
pol102:
Nawet pokażę:
Quark-t:
Mam wrażenie, czy puszczasz LPM po kliknięciu na pierwszy tor?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej