Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Trasa Drawinowo - Włodowice Zachodnie 160 km/h
Mariusz1970:
Gdybyś rozwiązał problem, to byłoby najlepiej i gratulowałbym Tobie, a tutaj przedstawił problem jaki miałeś i podał rozwiązanie.
Brakuje:
1)Które dokładnie wagony
2)Miejsce, gdzie występuje null track
3)Screen z miejsca
4)Wagony są z pojazdu, który Ty prowadzisz, czy jakiś AI. Z opisu problemu nie wynika.
Wynika tylko null track po ok. 30 min jazdy.
Moja rady:
1)Aby zidentyfikować wagony, nazwy pojazdu (każdego wagonu), daj unikatowe, czyli te cyferki 5051-304510-1 do każdego wagonu przypisuj inne.
2)Zmień exe i zobacz wtedy jak
PS1
Chyba nie sądziłeś, że Mati będzie jezdził po tej trasie 100 tys. razy, aż mu się ten błąd pojawi, aby mógł ewentualnie dociec co jest nie tak.
PS2
Mati chyba napisał, że pisał trase pod exe 664.
PS3
Jestem zadowolony z Ciebie. Wczoraj wiedzieliśmy tylko, że pojawił się standardowy komunikat Windowsa: program wykonał nieprawidłową operację... Dzisiaj już wiem, że null track.
Robisz postępy, oby tak dalej.
Czomo:
Mogę się tylko domyślać, ale wygląda na to że któryś z składów manewrujących za daleko wyjeżdżał, ale sam nie jestem pewien. Tak więc sprawdź przez te pół godziny gdzie to sie dzieje i znajdziesz odpowiedź.
Po za tym sam nie jestem pewien po ilu ten błąd Ci się pokazuje.
--- Cytuj --- ale po około 30 sek. zakończył działanie.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---po załadowaniu scenerii tylko po okolo 30 min jazdy
--- Koniec cytatu ---
przepraszam że się czepiam ;)
201E-003:
Powodem jest prawdopodobnie skład za ET22-245, konkretniej węglarki przed ostatnimi Gags'ami. Kiedy skład odjeżdża przekłada się zwrotka torując drogę manewrującej SU45, a Eaos'y jadą na tor, na który miałaby jechać SU45, w rezultacie czego wpadają na koniec toru zakończony koziołkiem.
Poza tym to nie jedyny dziwny problem z tym składem, który zauważyłem.
Otóż jadę sobie ET22-245 jak sygnał S2 pozwala, i byczuś wyskakuje z szyn na pierwszym rozjeździe za tunelem. Zwrotnica ustawiona prawidłowo, prędkość 113 km/h.
Jakieś sugestie, czy coś zrobiłem źle?
Mariusz1970:
A Eaosy, czy Gagsy mają w nazwie: 5051-304510-1?
Jeszcze jedno, podmieniaj wagony z 1xxa inne.
201E-003:
--- Cytat: "Mariusz1970" ---A Eaosy, czy Gagsy mają w nazwie: 5051-304510-1?
--- Koniec cytatu ---
Nie, ale Sgs'y przed nimi owszem, a fakt faktem, że przynajmniej u mnie eventy albo zbyt wcześnie ustawiają drogę przebiegu dla SU45 i w efekcie mamy przebieg sprzeczny, albo AI zbyt powoli rusza ET22. Wystarczy, że w jego przypadku AI ruszył wolniej, i zamiast węglarek wykoleiły się platformy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej