Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Paczka "całościowa" miniaturek -poprawiona
mechatronik:
Ich nie przerabiałem a efekt rozciągnięcia może być spowodowany wyostrzeniem miniaturki bo pod względem wymiarów to ich nie tykałem :).
Ale dzięki za informacje to im się przyjrzę .
A co do kolejnej paczki to mam już:
ABDNU
ABDNU_b
bddisu
reszta w trakcie tworzenia :)
Miałem nadzieję że uda mi się zrobić dla każdego typu wagonu osobowego inną miniaturkę a tu klapa bo korzystają z takich samych plików o nazwie 111a. W takim przypadku należałoby zmieniać wpisy tworzyć nowe pliki *.mmd i *.chk itd. (przynajmniej tak ja to widzę bo próbowałem na różne sposoby).
Ale to co się da to zrobię a te co o nich pisałem najwyżej będą miały mini wagonu Bd.
---------------------------------
A znalazłem mini ET21 -przy niej poprawiałem tylko tory i zestawy kołowe ale z tego co widzę cała pójdzie na żyletki :D --> będzie nowa :)
gags też był....
Akvin:
--- Cytat: "mechatronik" ---Miałem nadzieję że uda mi się zrobić dla każdego typu wagonu osobowego inną miniaturkę a tu klapa bo korzystają z takich samych plików o nazwie 111a. W takim przypadku należałoby zmieniać wpisy tworzyć nowe pliki *.mmd i *.chk itd. (przynajmniej tak ja to widzę bo próbowałem na różne sposoby).
--- Koniec cytatu ---
To chyba jedyne wyjście, przynajmniej ja tak kiedyś zrobiłem.
Co do rozmiarów ikonek to można się pobawić w edycję start.exe (miało to już miejsce) a ikonki o wysokości 72 są już bardzo fajne ;)
mechatronik:
Na razie zrobię tak aby nie wywalało ikonki UNKNOWN i tyle, a nad resztą to się pomyśli... może przyszłościowo każdy wagon do innego folderu? lub folder wagony a tam podfolder... zobaczy się :)
eu07_304:
Kiedyś Marcin Czapnik zrobił taką fajną miniaturkę, że nie wyświetlało UNKNOWN, tylko czarny wagonik z żółtym znakiem zapytania
http://eu07.pl/imageshack.us/img137/otherry9.png
ściągnąć, w IrfanView otworzyć i jako other.bmp w folderze mini zapisać :)
jaca83:
Przepraszam, że się wtrącę ale ja jakiś czas temu zrobiłem miniaturki. Niewielu ściągnęło. Link już nie działa więc podaję nowy:
http://rapidshare.com/files/40096952/mini.rar
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej