Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Trasa Terenowo-Rozjazdowo-Ewkowo
Krzysiek626:
--- Cytat: "Butchy_83" ---
--- Cytat: "Krzysiek626" ---
To nie jest żaden ZONK! W trasie nie ma napisanych eventów więc przebiegi dla składów są nie ustawione. Jak się pruje zwrotkę, to tak to wygląda.
--- Koniec cytatu ---
no jeśli mam ustawioną na wyjazd zwrotkę na rozprucie to dla mnie to jest zonk;) szczerze mówiąc nie przyuważyłem, że nie ma jakichkolwiek eventów, ale sądziłem, że skoro są składy w scenerii do przejechania się po niej to jakoś na sztywno jest przebieg ustawiony;) screena dałem po to, żeby zwrócić uwagę na to miejsce, a nie żeby wieszać psy na @joninie:) to tak gwoli ścisłości;)
--- Koniec cytatu ---
Mój post był informacją z jakiego powodu tak jest. Sam fakt przyjąłem jako normalność bo projekt jest w powijakach. Mnie też nie chciałoby się pisać tymczasowych eventów na tym etapie.
Obejrzałem następną wersję i mam taką sugestię: za dużo zwrotek za i przed peronami. Pierwszy powód to brak anglików, drugi to nie do końca przemyślane układy torowe stacji. Poproś może kogoś o konsultacje układu torowego. Kogoś kto jest w tym mocny.
PZDR.
JONIN_EZT:
Witam
Dziś skończyłem cały układ torowy brak w nim jedynie przechyleń i wykolejnic. Po przetestowaniu trasy wiele razy dochodzę do wniosku podobnego jak kolega @Krzysiek626. Wiem nie jestem w tym aż taki dobry bo to właściwie moja pierwsza porządna trasa jaką zbudowałem (no jeszcze nie do końca całą) Układy torowe to wykombinowałem jak leciało. Na linii od Rozjazdowa do Fabryki tzw Spalinowa trasa (jednotorówka) ma kiepski ten układ torowy i jakoś nie miałem pomysłu na dobre ułożenie tego.
Angliki z tym jest mały problem. Chociaż dodawac umiem tylko kiepsko to wychodzi i jakoś zbytnio mi sie nie podobają te angliki.
Za resztę na razie nie wiem czy się będę brac może najpierw spróbuje jakoś dorobic układ torowy do perfekcji najlepiej z jakąś pomocą.
Kolejna rzecz to trakcja którą niestety bardzo słabo stawiam chociaż takie podstawy mam opanowane. Tylko przy takiej ilości torów problem zaczyna mnie maksymalnie przerastac.
Z terenem to dam sobie rade bo mi to idzie nawet łatwo.
Link = pierwszy post
zyla991:
po ściągnięciu trasy , uruchamiam start i jak wybieram tą trase to nie mam żadnego składu do prowadzenia, Dlaczego??
JONIN_EZT:
możliwe że nie masz poprawnych wpisów do dynamic. Składy możesz zmieniac według własnego upodobania (pozycje startowe start1 ; start2 ; start3 ; start4
pozdrawiam
[EDIT]
Więc ostatnio się zabrałem za poprawę układu torowego. Na razie dużo poprawionego nie mam 5km. Przestudiowałem rady kolegi @Krzysztofa626 i dorobiłem rozjazdy krzyżowe mojego autorstwa (na razie wersja robocza) będę dorabiac bo skręcanie na rozjazdach jest za bardzo za ostre zresztą oceńcie sami jak się spisuje. Łączenie przy zwrotnicach poprawione do 95% dokładności.
To jest tylko odcinek początkowy i trochę się różni od wcześniejszego został wydłużony o 1km i przerobiłem zwrotnice na 2 rodzaje. Prace już ruszyły większym tempem więc prędkośc budowania będzie szybsza (o ile zdołam)
Życzę miłego testowania. Stara BETA cały czas jest dostępna.
[2 EDIT]
Kolejną rzeczą jaką dorobiłem to działające SHP przed tarczami ostrzegawczymi. Jedyne co będę musiał zrobic to dodac do semaforów wpis z SHP bo w INCach semaforów nie ma dodatkowego SHP.
Mała aktualizacja właściwie lekko obrobione to co poprzednio i dodałem początkowo Semafory z TO i TM
http://d.turboupload.com/d/1912845/TERENOWO.rar.html
Aktualnie będą aktualizacje samego Pliku SCM (w pliku EWK.SCN mozecie zmieniac składy pozycje startowe to tylko START1 jak narazie)
wrzucac do katalogu scenery razem z katalogiem TERENOWO
Jeżeli będą potrzebne tutoriale z wbudowaniem SHP do trasy to prosze do mnie na PW pisac
firefoxfan:
Nie musisz poprawiać semaforów. W katalogu scenery masz plik SHP.inc. W nim zdefiniowane jest odpowiednie zdarzenie. Oprócz tego jest tam też model elektromagnesu SHP. Opis, jak używać ten plik, znajdziesz w nagłówku.
Pozdrawiam,
Firefoxfan.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej