Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
textury wew pól lines (3dsmax)
(1/1)
JONIN_EZT:
Witam
Mam problem z dodaniem wypełnienia textur w figurę zrobioną z lines. Dokładnie próbuję robic wstępny projekt kabiny (jak na razie mam tylko wstępny szkielet) stworzyłem pare kwadratów z lines. Problem polega na tym jaki jest sposób dodania przestrzeni wewnątrz tych kwadratów by móc normalnie zarysowac texturą.
Kombinowałem różnymi sposobami nawet korzystałem z Delanuay Mesh ale nie za bardzo to wychodzi bo albo nie tworzy trójkątów albo wykonuje jakieś dziwactwa.
Co muszę zrobic krok po kroku by to wykonac.
PEKAP:
Musisz mieć zamknięty obwód lini. Zaznaczasz ją i następnie w górnym menu klikasz Modifiers->Mesh Editing->Face Extrude.
JONIN_EZT:
--- Cytat: "PEKAP" ---Musisz mieć zamknięty obwód lini. Zaznaczasz ją i następnie w górnym menu klikasz Modifiers->Mesh Editing->Face Extrude.
--- Koniec cytatu ---
Ok zrobiłem tak jak mówiłeś i wynik jest taki że między prostokątem zrobionym z lines pokazuje mi się tylko kwadrat bez przestrzeni. Jak nakładam textury to nie widac zmian. No chyba że to ma tak byc.
PEKAP:
A w material editorze nacisnąłeś taki odpowiedni kwadracik żeby textura była widoczna i potem wykonałeś unwrap lub uvw map?
JONIN_EZT:
właśnie powtarzałem tą funkcje teraz działa jak należy
dzięki za pomoc
powód tego że nie widziałem pola było to że UVW dawałem w złym żucie (x/z) jak zrobiłem normalnym rzutem (x/y) to już było w porządku
Zamykam.
Akvin
Nawigacja
Idź do wersji pełnej