Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Symulator adrenalina
Brick:
Witam, dzisiaj pierwszy raz używałem symulatora. Jest bardzo dobrze wykonany, jednak trochę monotonna jest jazda, brak czynników z życia wziętych - takich jakie zdarzają się w rzeczywistości, np. atak na maszynistę i konieczność prowadzenia składu w stresie, pod olbrzymią presją polegającą np. na zagrożeniu życia i prowadzeniu pojazdu nie zgodnie z przepisami. Proponuję wprowadzenie opcji: "atak", polegała by ona na tym aby dojechać do celu jak najszybciej (nie zważając na przepisy). Opcja "atak" uruchomić się może w najmniej spodziewanym momencie, losowo. Zanim rozwinę to w szczegółach proszę o Waszą opinię na ten temat.
P.S. W przgotowaniu opcje: "pijany maszynista"
Mutopompka:
Kurcze... Gdybyś poszukał znalazłbyś na forum posta o takiej treści:
Po co symkować, gdy olewa się przepisy? Jechac można na złamanie karku, ale po co? Co to da takie jeżdżenie????
Czyli Twój pomysł nietrafiony. Proponuję zabawić się zmianami tras, składów itp...
Brick:
Na jakie złamanie karku? Symulator, jak nazwa wskazuje symuluje rzeczywistość. W symulatorach, np. samolotów, tworzy się hipotetyczne sytuacje z którymi kierujący musi sobie poradzić. Trochę megalomańsko brzmi Twoje stwierdzenie "pomysł nietrafiony". Oczekuję od kogoś odwagi do szerszego spojrzenia na ideę symulatora, dlatego wyszedłem z takim pomysłem i uważam go za jak najbardziej uzasadniony. Będę cierpliwie czekał ne opinie forumowiczów i jeżeli będę widział zainteresowanie to na pewno uruchomię ten projekt. Zajmę się rozwijaniem AI pod tym kątem, nie jest to oczywiście proste i wymaga dużo poświęcenia ale na 100% nie poddam się tylko z powodu Twojej jedynej, myslę że nie przeanalizowanej opini. Pozdrawiam, Brick.
hejnal:
--- Cytat: "Brick" ---brak czynników z życia wziętych - takich jakie zdarzają się w rzeczywistości, np.
konieczność prowadzenia składu w stresie, pod olbrzymią presją
--- Koniec cytatu ---
Np. jazda ze świadomością że Dyspozytor każe jechac gdy przepisy zabraniają i grozi że jak nie pojedziesz to cie zwolni albo że dyżurny każe ci jechać na czerwonym a ty sie stresujesz czy na to nie podpucha i zaraz jakaś kontrol cie nie zgarnie lub czy nie bedzie wypadku bo wtedy dyżurny jest kryty a maszynista nie...
queuedEU:
ale po co rozwijac AI? Ja bym byl za stworzeniem pierw jakiegos systemu misji, np jak w msts - sformuj sklad, wypelnij listy przeozowe,wykazy wagonow itp itd, doprowadz sklad do celu...
jezeli jestes np prywaciarzem wtedy mozesz sobie pozwolic na olewke przepisow, itp itd. Jaki zwiazek niby mialo by miec z tym AI - nie wiem ....
czekam na odpowiedz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej