Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
tworzenie tras
urbanek:
Serdeczne dziekuje za ostatni post dotyczacy pochylania torow. Chyba jestem za ambitny bo tworze wlasnie gorska trase . mam nadzieje, ze wkrotce sie nia pochwale. Ale do rzeczy:
1) Stworzylem poziomice na podstawie zeskanowanej mapy. Uzylem do tego splinów. Wlasnie jestem w trakcie ukladania torow ale wydaje sie to strasznie żmudnym zajeciem bo tory trzeba pochylac i rysowac linie wzdluz torow , ktore sa dokladnie na tej samej wysokosci. Niestety nie da sie zrobic tego tak dokladnie. Efekt jest taki, ze czesc torow wchodzi mi pod trawe, a czesc wisi nad trawa:) Czy jest moze jakies wyjscie z tej sytuacji? Fajnieby bylo, gdyby podczas ukladania torow istaly dwie linie po bokach na tej samej wysokosci i nie byloby tego problemu. Moze ktos już miał taki problem to niech sie podzieli uwagami na ten temat. Moze juz temat byl przedyskutowany? Traske robie w 3Dmaksie. Na razie staram sie wszystko ustawiac metr po metrze co zajmuje troche czasu :)
hunter:
Gdy zaznaczasz poziomice, by je przekonwertować na editable mesh, zaznacz tory i po tym dopiero użyj Denaulay mesh.
Converter:
(treść usunięta)
Qba_S:
Witam,
Mam taki problem:
Jak zrobić (w 3ds maxie) aby tekstura, którą chcę użyć do terenu nie była rozciągnięta na całą jego powierzchnie? Z 3ds maxa kożystam dopiero od 2 dni więc proszę o wyrozumiałość.
uetam:
--- Cytat: "Qba_S" ---Witam,
Mam taki problem:
Jak zrobić (w 3ds maxie) aby tekstura, którą chcę użyć do terenu nie była rozciągnięta na całą jego powierzchnie? Z 3ds maxa kożystam dopiero od 2 dni więc proszę o wyrozumiałość.
--- Koniec cytatu ---
Bylo napisane w howto :)
Uzyj UVW Mapingu, podziel wartosci przez 3 i wpsiz ponizej :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej