Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
tworzenie tras
JONIN_EZT:
witam
--- Cytat: "kurak303E" ---Myślał ktoś kiedyś może o stworzeniu edytora do tworzenia tras?
--- Koniec cytatu ---
jeden edytor jest ale dopiero będzie wydany razem z SPT to tylko tyle.
myśle ze 3dsmax jest najlepszy do budowania nawet nie wiem czy byłby sens tworzenia edytora map. Dobre plusy jakby był jeszcze lepszy niż skrypty do 3ds czyli łatwiejszy w obsłudze szybszy a co dobre jakby był bez płatny bo jednak 3dsmax wersja orginalna 8000zł kosztuje (czy cos koło tego). Moje zdanie jest takie jeżeliby stworzono taki edytor który by wywyższał sie nad 3dsmaxem to byłbym za.
Wiadomo stworzenie takiego edytora to nie lada sztuka. Myślę że powinni się wypowiedziec specjaliści. Może najpierw niech sie zakończą prace nad SPT a potem moze wtedy sie pomyśli. Takie jest moje zdanie.
pozdrawiam
kurak303E:
--- Cytat: "JONIN_EZT" --- wersja orginalna 8000zł kosztuje
--- Koniec cytatu ---
to żeś mnie rozłożył...
właściwie chodzi tylko o to, żeby było łatwiej, jak np w TRSie, bo do Gmaxa albo 3dmaxa trzeba troche pomeczyc.
Zamiast edytora mozna by jeszcze napisać solidny poradnik dla twórców map krok po kroku co i jak, tak aby każdy zrozumiał, bo jak sie 9 latek zakocha w maszynie i sobie zamarzy pod domem pojeździć... i załamka, bo połowy gmaxa nie rozumie
JONIN_EZT:
--- Cytat: "kurak303E" ---właściwie chodzi tylko o to, żeby było łatwiej, jak np w TRSie, bo do Gmaxa albo 3dmaxa trzeba troche pomeczyc.
Zamiast edytora mozna by jeszcze napisać solidny poradnik dla twórców map krok po kroku co i jak, tak aby każdy zrozumiał, bo jak sie 9 latek zakocha w maszynie i sobie zamarzy pod domem pojeździć... i załamka, bo połowy gmaxa nie rozumie
--- Koniec cytatu ---
Tutorial jest aktualnie pisany przez kolegów @queuedEU i @pol102. Też parę tutoriali jest na forum oraz jest oficjalny tutorial na stronie głównie. Fakt faktem oficjalny tutorial jest dosyc trudny dla tych co nie mieli nic wspólnego z 3dsmaxem i trudno by było zrozumiec dużo rzeczy. Inne tutoriale na forum są dobre.
Myśle że ten nowy tutorial który juz zostanie napisany będzie napewno lepszy od pozostałych.
Co do ceny to wliczam też licencjalne zapłaty normalnie kosztuje cos około 4000 zł (i tak za dużo).
pozdrawiam
urbanek:
No z niecierpliwoscia czekamy na dobru tutorial o tworzeniue tras. W sumie chodzilo mi o tego listenera do gumaxa. Juz sciagnalem. Wielkie dzieki. Jestem za tym, zeby uzywac darmowych programów. Ale nie mówię nie jeśli chodzi o 3D studio max. Chodzilo mi tylko o to , ze ludzie powinni mieć dostęp do legalnych programików, a jeśli ktoś ma 3D maksa to niech sobie uzywa. Nie moja sprawa. A propos. jakos nie wierze, zeby 9 latek umiał sobie poszaleć nawet w 3D studio maksie :)
Mutopompka:
A ja jakoś nie wierzę, że wielu userów robiło traski, modele, w ogóle twórczo rozwijało symka i już mieli wypuszczać swoje dzieła i co? I DYSKI popadały!
Jakoś wierzę, że 9 latek, który szybko łapie o co kaman ściągnie/zainstaluje i będzie używać 3DMaxa równei dobrze a nawet lepiej niż 20latek, który kompa ma 10lat który służy tylko do gierek i nieczego więcej!
Więc nie stawiaj tu porównań tylko jeśli chcesz coś zrobić -> po prostu ZRÓB TO dobrze, szybko i pochwal się Userom Twoim dziełem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej