Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Stukot Kol
Tomek:
Witam,
Zaczolem sie bawic dziwiekami. Tutaj jest nowa wersja stukotu kol od EU07. Proponuje zrobic backup starej wersji :-). Glosnikow nie mam, tylko sluchawki, wiec nie wiem jak to brzmi na glosnikach. Jak by ktos mogl sprawdzic to i skrytykowac bym byl bardzo wdzieczny. Nie wiem czy powinienem sie dalej w to pchac? Wiec prosze napisac co sadzicie.
www.uoguelph.ca/~tgmyrek/wheel-heavy.wav
P.S. Przydalo by sie zrobic jakies normy do glosow do symulatora. To znaczy jaka sampling rate i czy Mono czy Stereo oraz ile bits. Wyglada na to ze kazdy dzwiek jest z innej parafi.
Pozdrawiam,
mixer:
Podoba mi się ta Twoja wersja. good.
Norma (na przyszłość) to: 22050kHz w rozdzielczości 16 bitów mono.
Niektóre łejwy aby zmniejszyć ich objętość testowo kompresowałem w DivX WMA-Audio2.
U mnie działały bez zarzutów.
Tomek:
Mixer, ale Ty sam sobie tutaj przeczysz. Ten nowy glos jest bardziej glosny i "stanowczy". Mowiles mi ze w loku jest to bardziej stlumione. Jak to wrescie jest? :-)
A co do Mono. Nie lepiej stereo?? W taki sposub moze by bylo zrobic w przyszlosci glos "kierunkowy". Jak pociag przejezdza obok, to bys go slyszal z lewej strony bardziej. Druga spraw, Hasler lepiej slychac w lewym uchu niz w prawym i tak dalej i tak dalej.
Pozdrawiam,
OlO_EU:
stukot kol w siodemce jest o tyle skomplikowany ze dudni cala buda i jako takeigo stuku nie ma tylko takie lup lup ale trzebba bedzie to kiedys nagrac porzadnie
pozdro
OlO_EU
mixer:
Wcale nie przeczę. Napisałem że mi się podoba i jest good.
Brzmi jak odległe strzały z karabinu, ale to inna sprawa ;)
Mono dlatego, że engine sam zadba o stereo.
Symulator będzie pilnował, z której strony ma być dźwięk.
Jak będzie rozróżnienie na dźwięki w kabinie i poza nią, to wtedy nagra się osobno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej