Autor Wątek:  Podziękowanie  (Przeczytany 13690 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariusz1970

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 288
Podziękowanie
« dnia: 16 Marca 2007, 15:58:55 »
Przede wszystkim dziękuję twórcom MaSzyny i autorom dodatków, co u mnie jest na HDD to jest.
Chcę podziękować również wszystkim, których tutaj na forum spotkałem.
Bardzo dużo mądrych i wartościowych ludzi poznałem.
Dowiedziałem się dużo o kolei, którą od małego dziecka kochałem.
Jednak ostatnie wydarzenia mnie przerosły i postanowiłem opuścić forum. Nie mam do nikogo pretensji czy żalu.
Mam żal do siebie o różne rzeczy np. niektóre moje posunięcia na forum, za co serdecznie ewentualnie urażonych z mojego powodu przepraszam.
Ot po prostu pękłem, zbierało się to tak we mnie, aż dzisiaj dojrzało. Generalnie za nerwowy jestem.
Nie ma w tej mojej decyzji niczyjej winy. Postanowiłem, iż dla mnie najlepiej będzie, jak rozstanę się z forum.
Życzę sukcesów nad MaSzyną i dodatkami do niej.

P.S.
Nie napisałem tego, aby to był jakiś protest-song.
Chcę się tylko w jakiś miły sposób pożegnać i podziękować.
Hasło na login Mariusz1970 wygenerował mi automat pseudolosowe znaki, aby mnie nie korciło się logować.

Offline prof_klos

• Już nigdy nie będzie takiego lata...
    • http://www.prof-klos.yoyo.pl
  • Otrzymane polubienia: 4
Podziękowanie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Marca 2007, 16:09:41 »
No i kolejna wartościowa osoba, która tyle w projekt włożyła, była dużym jego procentem (podpowiedzi, komentarze) odpada...
Szkoda.
W takim tempie, wszyscy weterani wkrótce co do jednego znakną z forum.

Dzięki Ci Mariusz za wszystko.
Naprawde dużo pomagałeś ludziom, rozbudowanymi i konkretnymi postami.
Dzięki...  Szkoda, ze ostatnim czasem były małe burze wokół Twej osoby, mam nadzieje, ze nie to się przyczyniło do takiej decyzji, czemu sam w powyższym tekście zaprzeczasz.

Będzie z pewnością brakować Twych wypowiedzi.

Za wszystko - jeszcze raz dzięki.

Wpadaj jednak czasem jeszcze na Forum :-)
Z MaSzyną od 2003!

Offline EP08_015

• Otrzymane polubienia: 327
Podziękowanie
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Marca 2007, 16:13:16 »
Weterani nadal są zwłaszcza ci którzy pamietaja wszystko od początku. Np ja lub et22_rulz. Jestesmy z maszyną od jej pierwszej publikacji. Wystarczy popatrzec na date rejestracji :)
Koniec tworczosci unoffowej i prywatnej.
http://chomikuj.pl/EP08-015

Offline prof_klos

Podziękowanie
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Marca 2007, 16:15:16 »
To to ja wiem. sam pamiętam pierwszą wersję maszyny, jakoś od stycznia 2004 zacząłem z nią przygodę ;-)
Z MaSzyną od 2003!

Offline Akvin

• We Will Rock You
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
  • Otrzymane polubienia: 2
Podziękowanie
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Marca 2007, 16:21:43 »
"Źle się dzieje w państwie duńskim..."
Myślę że to druga fala odpływu i ubożenia wartościowych zasobów ludzkich projektu... Stara gwardia się wykrusza a przychodzą krzykacze mocni tylko w gębie. Myślę że Mariusz dobrze wywiązywał się z powierzonego mu zadania moderatora. Przede wszystkim był na tym polu bardzo aktywny i zawsze rzeczowy... takie jest moje osobiste odczucie. Wypada tylko podziękować mu za wysiłek i pasję która włożył w projekt i forum. Powodzenia...
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

Offline prof_klos

Podziękowanie
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Marca 2007, 16:23:35 »
Szkoda, ze funkcję moderatora przydzielono Mariuszowi dopiero jakoś niedawno.. :(
Z MaSzyną od 2003!

Offline pawelpiotr19

• DTK Katowice... I po [ga]garach :P
  • Otrzymane polubienia: 1
Podziękowanie
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Marca 2007, 17:05:39 »
Z mojeJ strony dziękuje za wszystkie odpowiedzi na moje posty chociasz wiekszosć z nich były denne ale juz taki los. Pomyślnej przysłości w nowej drodze życia
Max fps na szlaku 95 na stacjach od 50 do 25 fps.

Offline Cesky Kretek

• Trust no one.
  • Otrzymane polubienia: 159
Podziękowanie
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2007, 17:42:23 »
Mimo niektórych naszych potyczek, dzięki za wszystko co zrobiłeś do MaSzyny. Mam nadzieję że kiedyś wrócisz...

bye,
Czeski.

Offline queuedEU

• Celebrity Maszyna
  • Otrzymane polubienia: 33
Podziękowanie
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marca 2007, 18:15:06 »
jak kocha to wroci ;-d.... Mariusz.... ja Ci dziekuje szczerze za wszystkie zamkniecia tematow nastepujace zaraz po moim poscie, rowniez dziekuje CI za wszystko za co nie zaplace karta MasterCard. Mam nadzieje ze odpoczniesz od chaosy i zniszczenia sianego przez niewiernych. Dziekuje jeszcze raz. 6 :D

Offline EP08_015

Podziękowanie
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Marca 2007, 18:43:24 »
A teraz na powaznie spytam. Ludzie czego tak od razu rezygnujecie? Jak coś nie tak wszyscy porzucają forum. Zaczeło się od starej gwardii a kończy na obecnych. Mariusz Youby Jaras ZT_poznań i cała reszta plejady gwiazd tego forum czemu odchodzicie? Czy warto sie przejmować drobiazgami typu marudzenie forumowiczów (niektórych)? Robiliście coś waznego i pozytecznego, więc róbcie to dalej. Nie rezygnujcie z tego co już dokonaliście. Niedawno sam sobie uświadomiłem że wazna jest własna satysfakcja. Mariuszu moderuj dalej to forum. Twoja rola jest równie wazna jak modelarza czy trasopisarza, tworzących dla symulatora. Moderacja to też w pewnym sensie twórczośc. Tworzysz porządek w dyskusjach. Youby nie rezygnuj z dłubania w exeku, dzieki Tobie jest coraz lepsze, i wątpie by ktokolwiek umiał na tym forum zrobić coś równie waznego i pozytecznego. W końcu ingerujesz w sam program. Napisałbym też odezwe do kolegi Jarasa, który pewnie już tu wogule nie zagląda, jednak dobrze by było kontynuowac jego idee. Jeden moderator mający pod sobą ludzi (ochotnikow) zajmujących się tylko i wyłacznie pomaganiem nowym userom. Mutopompka a ty gdzie się podziewasz? byłeś świetnym moderatorem na tym forum. Wszystkim twórcom jakichkolwiek dodatków nawet tych najdrobniejszych zyczę powodzenia i cierpliwości, oraz wyrozumiałości względem nowych userów jak i tych zgryźliwych i marudnych. Róbcie wszyscy to co wychodzi Wam najlepiej. Nie rezygnujcie!!! Zyczę powodzenia każdemu kto tylko coś robi do symulatora.

Pozdrawiam.

PS. Musiałem coś w końcu od siebie napisać jako że od dłuższego czasu obserwuję tu pewne odpływy ludzii i najczęściej z powodu innych osób.

pol102

• Gość
Podziękowanie
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Marca 2007, 20:13:24 »
Ale przychodzą też nowi, a inni tak jak ja mimo ze Symulator mam od momentu, kiedy znalazłem go na płycie Komputer Świat, a zarejestrowałem się stosunkowo niedawno. Mariusza szkoda, szkoda też yB, który jeżeli się nie mylę też odszedł, a wcześniej Jaras i kilku innych. Oni zrobili bardzo dużo dla rozwoju symulatora, ALE nikt nie jest niezastąpiony. Dobrze, że są tu tacy jak EP, Wy macie ogromną wiedze o symulatorze, więc działajcie dalej! Doświadczenia nie można wyciągnąć z rękawa.

Offline uetam

• Otrzymane polubienia: 6
Podziękowanie
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2007, 22:53:36 »
Ja sie przylaczam do zyczen mojego serdecznego przyjaciela Q oraz zycze Ci wszystkiego najlepszego na nowej, pozbawionej forum, drodze zycia.
m.

Offline prof_klos

Podziękowanie
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Marca 2007, 22:58:54 »
Winger
McZapkie
Pit    
Quark
Nicolass
Dżyszla
...
YouBy
Mariusz1970

Taka moja lista tych, których - mi - brakuje już na forum, bo dużo w nie włożyli, a odeszli.
Dziś dopisuję tutaj Mariusza.
Nie ma wątpliwości - że zawsze on coś - każdego dnia, niemalże - wniósł na to Forum. Czy były to słowa uznania, krytyki, czy też kłótni z kimś innym - zawsze w jakiś sposób ożywiało to miejsce.
Dobrze, że Winger jeszcze od czasu do czasu tu zajrzy.
Dzięki Ci za to ;)
Z MaSzyną od 2003!

Offline Krzysiek626

• EXIT
    • Krzysiek626
  • Otrzymane polubienia: 444
Podziękowanie
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2007, 23:05:57 »
Winger
McZapkie
Pit
Quark
Nicolass
Dżyszla
...
YouBy
Mariusz1970

A Jaras?
wielu innych też. Szczególnie jeśli strata jest bezpowrotna.

Offline prof_klos

Podziękowanie
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2007, 23:15:46 »
Dlatego wstawiłem
...
na wypadek, gdybym o kimś zapomniał :-)
Z MaSzyną od 2003!

Offline MKdudu

Podziękowanie
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2007, 23:17:58 »
Witam
Tak właśnie sobie siedze i się zastanawiam: jeśli odeszli od nas Ci najlepsi uzytkownicy tacy jak Mariusz1970, Youby i inni to kto teraz będzie nam ulepszał symka a już nie wspomne o SPT, moim zdaniem po tym co sie stało powinny być udostępnione wszystkie te modele i kabiny co mają być w SPT np. kabina do siódemki o którą każdy pyta, ET21 itp. jeśli te kabiny które należą do SPT a szczególnie kabina siódemki zostałaby udostępniona to i by nie było takiego bałaganu i próśb o jej udostępnienie.

P.S
To jest tylko moje zdanie ;P
Pozdrawiam, Daniel
^^PR Rzeszów^^

Offline Akvin

• We Will Rock You
    • http://my.opera.com/akvin-profeta
Podziękowanie
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Marca 2007, 23:37:52 »
Myślę że jest jeszcze co najmniej kilka osób które pracują... spokojnie i mozolnie robią swoje dla MaSzyny. Co do poruszonej sprawy modeli to... wywoływanie wilka z lasu. Temat wielokrotnie przerabiany i wątpię że w tej kwestii zaszła jakaś zmiana w sposobie myślenie ludzi "władnych".
Trudno mi powiedzieć dlaczego Mariusz odszedł, czy to wina ostatnich wydarzeń czy może było coś innego, wcześniej. Tak samo trudno powiedzieć dlaczego odeszli inni. Tak czy owak MaSzynę tworzą skupieni wokół niej ludzie(każdy na swój sposób) i każde odejście ją osłabia. Trzeba o tym pamiętać nim skoczymy sobie do gardeł w kolejnej kłótni.
Pozostaje wiara że będą pojawiać sie godni następcy, którzy ramie w ramię ze "starą gwardią" będą współdziałać ku wspólnemu celu - dobru projektu (czy nazwiemy go SPT, MaSzyną, czy jak kto jeszcze wymyśli).
Pozdrawiam
All you have to do is save the world...

wagonPKP

• Gość
Podziękowanie
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2007, 00:16:21 »
Szkoda,koleś był dobry ale jego wybur jest taki jaki jest więc życze mu wszystkiego naj naj naj !!!!!!!

Offline prof_klos

Podziękowanie
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2007, 00:21:52 »
..naj-lepszego, oczywiście? :P
Z MaSzyną od 2003!

Offline Żuk

• Otrzymane polubienia: 3
Podziękowanie
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2007, 07:13:24 »
Powoli mam odczucia że Nasza Maszyna upada, to tak jakby mieć dobrą prace i wiedzieć że za pół roku mają Cię zwolnić. Szkoda że najlepsi odchodzą- daje dużo do myślenia.
Dla Mariusza wyrazy szacunku i uznania, zawsze dążył do jak najlepszego rozwiązania każdej sprawy na forum.
Nam pozostaje teraz dbać o wizerunek zielonego forum. Pozdrawiam

cosnikowski

• Gość
Podziękowanie
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2007, 08:44:42 »
Ja tam nie wieżę, że Mariusz1970 od tak odszedł. Tyle lat spędził na tym forum i nagle trach? Pewnie zarejestrował się teraz jako nowy użytkownik i nadal będzie pomagał w rozwoju Maszyny jako ktoś inny... mam taką nadzieję...

Offline Profeta

• CM Czechowice-Dziedzice
    • http://my.opera.com/akvin-profeta/
Podziękowanie
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2007, 10:49:36 »
Dobra, dobra. Kończcie te lamenty. Mariusz odszedł to jego sprawa. Przyznaję, że był postacią niezwykle medialną, ale nie przesadzajcie - znajdzie się jakiś nowy moderator. Jest w MaSzynie jeszcze sporo ludzi, którzy tworzą i nie myślą o opuszczaniu projektu. Symek nie upada! On sam sobie zaserwował tę dziwną sytuację, bo przecież nikt go stąd nie wyrzucał. Skoro sam tak wybrał to niech on się martwi, a nie my tutaj wszyscy snujmy wizje wielkiego upadku, który jest w moim odczuciu stanem wyimaginowanym.
Pozdrawiam!
EP05 (100%), EU05 (100%), Projekt 201E (100%), Kabina SU46/SP47 (100%), Kabina 4E (100%), 104E (100%), Traxx F140MS (100%), Eurosprinter ES64F4 (80%).
www.my.opera.com/akvin-profeta

hunter

• Gość
Podziękowanie
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Marca 2007, 11:05:06 »
Cytat: "Profeta"
Symek nie upada! On sam sobie zaserwował tę dziwną sytuację, bo przecież nikt go stąd nie wyrzucał. Skoro sam tak wybrał to niech on się martwi, a nie my tutaj wszyscy snujmy wizje wielkiego upadku, który jest w moim odczuciu stanem wyimaginowanym.

Hm. IMHO symek upada przez szerzące się grono dzieci neo, którzy wymagają, a nic nie robią..

Offline Profeta

• CM Czechowice-Dziedzice
    • http://my.opera.com/akvin-profeta/
Podziękowanie
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Marca 2007, 11:13:37 »
Cytat: "hunter"
Hm. IMHO symek upada przez szerzące się grono dzieci neo, którzy wymagają, a nic nie robią..

Ale jakie to ma przełożenie na tworzących? Bo mnie to specjalnie nie rusza, że gówniarze coś sobie piszą bez sensu. Pośród tego jest jeszcze tutaj wiele cennych wypowiedzi. Poza tym chyba nie do końca forum = MaSzyna. Znam bardzo wartościowych twórców, którzy na forum nie piszą prawie wcale, a robią wiele.
Pozdrawiam!
EP05 (100%), EU05 (100%), Projekt 201E (100%), Kabina SU46/SP47 (100%), Kabina 4E (100%), 104E (100%), Traxx F140MS (100%), Eurosprinter ES64F4 (80%).
www.my.opera.com/akvin-profeta

Offline Żuk

• Otrzymane polubienia: 3
Podziękowanie
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Marca 2007, 12:05:11 »
Mnie tam tez to nie rusza, poprostu robie bo robie a jak zrobie to wupuszcze dla całości.

Offline Cesky Kretek

• Trust no one.
Podziękowanie
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Marca 2007, 12:51:40 »
Cytat: "Profeta"
Ale jakie to ma przełożenie na tworzących? Bo mnie to specjalnie nie rusza, że gówniarze coś sobie piszą bez sensu.

Niektórzy przejmują się i to za bardzo tym co się dzieje na forum, czy co piszą o własnych dodatkach jacyś "krytykanci". Chcę przekazać takim osobom: nie przeżywajcie tego aż tak bardzo, na tym forum świat się nie kończy.

Pozdrawiam,
Czeski.

Offline uetam

• Otrzymane polubienia: 6
Podziękowanie
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2007, 13:16:37 »
Mylicie pojecia chlopcy... To nie upada symek a forum :)

Offline EP08_015

Podziękowanie
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Marca 2007, 13:20:40 »
Dopuki ja tu jestem na forum to zawsze bede cos działał dla projektu w obojętnie jaki sposób. Moze namówię yb do powrotu. Z mariuszem też mam kontakt a pozatym mam znikomy ale zawsze dar przekonywania. Wystarczy uświadomić sobie i tym co odeszli ze ich praca nie poszła na marne oraz ze drzwi dla nich są zawsze otwarte.

pol102

• Gość
Podziękowanie
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Marca 2007, 14:54:17 »
Jedno to mieć neo a drugie być dzieckiem neo. Ja mam neostrade i współpracując z Q i grzegorzem kk udało się stworzyć coś nowego(niespodzianka musi być, ale Q o tym diwajsie coś już wspominał) - i co jestem dzieckiem Neostardy? - Dla mnie symek to jedyna możliwość jazdy pociągiem, a forum? zawsze pomagało i bedzie pomagać. Nie ma co szaleć każdy coś wnosi do projektu.

Offline Cesky Kretek

• Trust no one.
Podziękowanie
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Marca 2007, 15:04:37 »
Dzieckiem Neo można nazwać nawet użytkownika sieci osiedlowej. Po prostu określa się tak trolli, którzy (prawdopodobnie) mają 10 lat i rodzice kupili Neostradę.