Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Instalator Dodatków

<< < (4/8) > >>

Mariusz W.:

--- Cytat: "Mariusz1970" ---[...]
powinien być:
"Nadpisywanie plików jest ogólnie nie zalecane, chyba że jesteś na 100% przekonany co robisz, to nadpisz. Czasami nadpisywanie jest zalecane, krótko mówiąc zastanów się i podejmij decyzje."

Literki brakowało, przepraszam.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli już to:
"Nadpisywanie plików jest ogólnie niezalecane, chyba że jesteś na 100% przekonany co robisz, to nadpisz. Czasami nadpisywanie jest zalecane, krótko mówiąc zastanów się i podejmij decyzje."

Wyraz "niezalecane" powinien być razem.

Mariusz1970:
Najlepiej unikać tego typu zwrotów i niebędzie problemu.
Możliwe, ale niejest to wszystko takie oczywiste, gdyż Word mi się burzy jak napiszę razem, sprawdziłem http://ortografia.pl/index.php i dopuszcza i razem i osobno. Ponadto jeśli coś można zakwalifikować jako przeczenie na pytnie, to wtedy osobno.
Chociaż sprawdziłem w jakimś internetowym słowniku było rzeczywiście razem i raczej w tym znaczeniu chyba powinno być razem.
To dobrze, że wychwytujesz błędy, poprzednia poprawka tyczyła się brakującej litery.
Liczę, że będziesz bacznym obserwatorem i recenzentem ortografii na forum i niebędziesz biernie się temu przyglądał.
:)

HappyHardcore123:
Napisałem prawie cały kod odpowiedzialny za ładownie pliku z tłumaczeniami do programu:

Teraz zamiana któregoś z napisów nie będzie wymagała przekompilowania całego programu, ale zmiany wiersza w pliku.

Sam plik jest zapisany w formacie XML, dzięki czemu staje się łatwy w edycji (żadnych restrykcyjnych reguł w stylu "3 puste linie na końcu pliku" ;) )

Pozdrawiam, Karol

janek32:
Jeszcze jest jedna rzecz do poprawienia. Do okienka o nadpisywaniu plików trzeba dodać ścieżkę, w której jest plik o tej samej nazwie. Bo tak nie wiadomo gdzie jest ten plik i nie da się zadecydować, czy go nadpisać czy nie.

I jeszcze jedno. Proszę o aktualny link do programu. Bo ten w pierwszym poście już nie działa.

Edit:
Przepraszam, nie zauważyłem, że scieżka jest podawana

kelcon:
Bardzo fajna inicjatywa :)

Z mojej strony mam parę pytań:

- jak rozwiązałeś problem zależności jednych pakietów od drugich i jaką zaplanowałeś ich strukturę (jedna duża paczka zawierająca wszystko vs podział na małe, atomowe części)?

- jak planujesz rozwiązać temat wersjonowania (trasa A wersja 1, 2, itd) - zwłaszcza w konteście ew. zależności?

- czy dopuszczasz możliwość współistnienia różnych wersji pliku o tej samej nazwie (czytałem wypowiedzi w wątku, ale mimo to zadam pytanie) w kontekście sytacji trasa A wymaga 1. wersje pliku, trasa B wymaga 2. wersje pliku a obie są niekompatybilne?

- czy myślałeś o jakimś prostym zdalnym instalatorze (pobierz przez HTTP z serwera XML z listą pakietów > pobierz pobrane pakiety)?

- jaka jest struktura pliku z pakietem (to jakiś proste archiwum z XMLem z metadanymi w roocie, czy coś bardziej złożonego)?

- jak identyfikowane będą pakiety (id)?

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej