Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Quark2007

<< < (12/24) > >>

Krzysiek626:
Nie pisałem, że poprawiam Quarka. Od siebie chcę dołożyć do trasy coś, co pewnie zrobię całkiem dobrze. Być może ten odcinek zasługuje na elektryfikację. Było kilka osób chętnych do postawienia kilku domków na polach tej trasy. Być może będzie ktoś chętny ( kto zrobi to lepiej niż ja i autor trasy) do poprawienia wskaźników?

Żuk:
Jak będzie plik .max trasy to mogę sie tego podjąć poprawiając ustawienie wskaźników, dodanie brakujących, jak również dodanie więcej ograniczeń, i więcej przystanków coby było gdzie hamować. Później mam taki pomysł gdy trasa będzie po pełnej modernizacji moźna będzie zmieniać co jakiś czas ograniczenia czasowe, czy też wprowadzone czasowe zamienić na stałe.

Krzysiek626:
Ponieważ pojawiła się możliwość poprawienia wskaźników w27, to taka poprawka będzie udostępniona. Trwają też rozważania, co do propozycji @Mateu. Taka poprawiona sceneria Quark2007 powinna pojawić się przed 1 kwietnia. Jeśli chodzi o trakcję to jeszcze troszkę trzeba będzie poczekać. W tej chwili odwieść mnie od skończenia tego projektu może tylko kataklizm....

Marcin Czapnik (Techniks):
Kolego Żuk, pozwolę sobie na małą dygresję. Otóż poprawienie W27 to max kilkadziesiąt minut roboty... w Notatniku i na zwykłym scm-ie. Z nowymi obiektami sprawa jest podobna, potrzeba tylko nieco więcej czasu i cierpliwości. Mój komentarz odnośnie elektryfikacji dolnej trasy: jak dla mnie mija się to z celem. Koszmarnie długie, proste odcinki toru jak w Australii, połączone nielicznymi łukami nie staną się super trasą po powieszeniu drutu i dodaniu kilku domków. To moja prywatna opinia i nie zamierzam uczestniczyć w ewentualnej dyskusji odnoszącej się do mojego posta. Dziękuję.

Żuk:
Dodanie więcej przystanków i wstawienie kilku stacji węzłowych czy nic nie zmieni?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej