Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark2007
Kozi:
No to skoro u ciebie nie rozrywa to musi byc cos u mnie. A jak mozna obejść?
Helmutt:
--- Cytat: "Kozi" ---No to skoro u ciebie nie rozrywa to musi byc cos u mnie. A jak mozna obejść?
--- Koniec cytatu ---
Najpierw kombinuj ze składami, próbuj dawać inne wagony, może innego loka, zmieniaj długość składu - w wielu przypadkach to działa.
Krzysiek626:
Krzysiek626 napisał:
--- Cytuj ---1. Pomimo iż nie jesteś zwolennikiem teorii o wpływie sterowników karty graficznej na symulator to ja popróbowałbym zainstalować inne.
2. Do czasu definitywnego rozwiązania tego problemu, używać exe 664kb bez nieba.
3. Cierpliwie czekać na exe bardziej stabilne, lub przeróbkę Quarka.
4. Dobrać tabor i długość składu, który nie jest rozrywany.
--- Koniec cytatu ---
Na ten moment nie widzę innego wyjścia.
W związku z ukończeniem prac torowych w Quarku podaję link do trasy gdzie wszystkie łuki zostały pochylone.
Z przechyłami jeżdzimy na Quarkmce Plus 2007.
Inne parametry jak eventy i składy zostały takie same.
Po sciągnięciu traski należy wypakować ją do katalogu z maszyną.
Wymagana jest kompletna paczka Quark2007
Na starym Quarku jeździmy bez przechyłów.
Odpowiadać będę na pytania związane tylko z brakiem plików w paczce.
a o to link:
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/QuarkPlus.rar
Grzywa:
Sorry ze zawracam glowe ale mam maly problem. Chodzi o bład Event "Dejawy_Kopalnia_e-s6" does not exist ... kiedys wlasnie byl poruszany ten problem ale nic nie zostalo wyjasnione skonczylo sie na tym zeby sciagnac paczke calosciowa ta 4 czesciowa - akurat ta paczke mam sciagnieta z exe YouBy (ta co ma help pod F9), nalezalo zmienic jakis event na
--- Kod: ---event DejawyWjazd-awaria multiple 10 none Dejawy_Kopalnia_Sz2_sz Dejawy_zwr17- Dejawy_zwr11- Dejawy_Kopalnia_E_S10 Dejawy_Kopalnia_E_W24 Dejawy_zwr03- Dejawy_zwr02+ Dejawy_zwr01+ endevent
--- Koniec kodu ---
tylko nie zostalo okreslone w jakim pliku ten event sie znajduje, szczerze to przeszukalem wszystko i nigdzie tego nie znalazlem wiec prosze o pomoc :( druga sprawa to plik o nazwie SSd6zpzpb-zl ktory trzeba bylo skopiowac z paczki do scenery (o ile dobrze zrozumialem) tyle ze tego pliku tez nigdzie nie ma ...
Bardzo prosze o pomoc
Z gory dziekuje
Pozdrawiam
EDIT
To jest exe 699 kb
EDIT2
Kurde, w ogole sorry za odgrzanie tematu, dopiero teraz spojrzałem na date ostatniego posta :-/
Krzysiek626:
--- Kod: ---event DejawyWjazd-awaria multiple 10 none Dejawy_Kopalnia_Sz2_sz Dejawy_zwr17- Dejawy_zwr11- Dejawy_Kopalnia_E_S10 Dejawy_Kopalnia_E_W24 Dejawy_zwr03- Dejawy_zwr02+ Dejawy_zwr01+ endevent
--- Koniec kodu ---
Tę linijkę należy skopiować do pliku .scn z trasą. ten plik jest w katalaogu scenery i otwieramy go w notatniku. Po otwarciu należy znaleźć event:
--- Kod: ---event DejawyWjazd-awaria.......
--- Koniec kodu ---
i całą linię dotyczącą tego eventu zastąpić nową.
Inna sprawa to wpis semafora w evencie masz niepoprawny.
To jest niepoprwny wpis:
--- Kod: ---Dejawy_Kopalnia_E-S10
--- Koniec kodu ---
To jest poprawny wpis:
--- Kod: ---Dejawy_Kopalnia_E_S10
--- Koniec kodu ---
Te wpisy też znajdują się w pliku .scn
Kilkanaście postów wyżej opisałem tą poprawkę, i to jest rozwiązanie problemu. Niestety nie potrafię jaśniej wytłumaczyć jak te poprawki wprowadzić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej