Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Quark-elektryfikacja cz.1
danielek:
A ja nie mam EU07_new i musze zmieniac mazwy. Mam prośbe jak ktoś podesłał by mi linka do tej paczki EU07_new. Z góry dzięki.
Mariusz1970:
danielek, przykro mi, ale to jest niemożliwe.
Epek miałeś rację z tymi wpisami, ale kurde leń jestem.
EP08_015:
Mariuszu otóz małe streszczenie.
Ruszam na 495 naciskajac schift+6
jade po drodze mijajac sie z su45 i et22. W kopalni przelot. Dojezdzam do WK i stoje. przyjezdza w miedzy czasie su45 z lewej wjezdza na tor zeberkowy i zatrzymuje sie. pozniej wjezdza sm42 z towarem i tez staje przed semkiem. a ja stoje i stoje i..... niewiem na co czekam, w tym czasie dojezdza et41 z towarem i wali mi w wagony. To tak ma byc? a ciagle mam w peronie s1 i nie wypuszcza mnie do skwarek.
Po przyjezdzie 485 z koniewic powinien sie uaktywnic event dla st44 z towarem w kierunku skwarek, a po tym powinnismy jechac my. Pewnie to powod dlaczego my ciagle mamy s1 a et41 wali nam w wagony z tylu.
Mariusz1970:
W tej misji ST44 jest zatrzymany na amen w WK ( w innych natomiast rusza- zatrzymany jest tylko przy tych exp.).
Natomiast event, który daje zezwolenie na odjazd tego naszego exp. to ta wjeżdżająca SU na tor żeberkowy, po 90 sekundach od momentu wjazdu powinniśmy otrzymać zezwolenie. U mnie to grało, nie wiem co może być powodem, może obserwuj gdzie ta SU dokładnie wjeżdża i popatrz przez STV czy dojechała do tego miejsca, gdzie jest ten event:
--- Kod: ---
event wjazd_suka_z_testowa multiple 90.0 expskw-status
duza3pocz_S10
duza7-
duza5+
sem2wp_s13
przejazd-WK1_zamykaj
condition memcompare JEST_222 * *
endevent
--- Koniec kodu ---
na próbę możesz event zmodyfikować tak:
--- Kod: ---
event wjazd_suka_z_testowa multiple 90.0 none
duza3pocz_S10
duza7-
duza5+
sem2wp_s13
przejazd-WK1_zamykaj
endevent
--- Koniec kodu ---
Wtedy odpada uzależnienie wykonanie eventu od stanu komórki pamięci.
Należy pamiętać, iż tak zmodyfikowany event koliduje z misją EU07 tą z szopą, ale dla próby można to sprawdzić.
Jeżeli próba wyjdzie pozytywnie, to coś z komórką pamięci, natomisat jeżeli negatywnie, to SU nie dojeżdża do tego miejsca, gdzie wyzwalany jest ten event. Innych pomysłów na razie nie mam.
Daj znać co wyszło.
EP08_015:
Narazie powiem ze ta su wjezdza na zeberko i staje, po czym rusza z bardzo mala predkoscia ponizej 10km/h chyba i dotacza sie do polowy peronu, po czym sie zatrzymuje i juz nie jedzie dalej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej