Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
trakcja
Krzysiek626:
Kładę trakcję w scenerii i mam taki problem:
Most jest nisko i trzeba użyć innych wysięgników. Tyle że nie wiem jak się nazywają te ince. Wiem że temat był na forum już poruszany, ale szukajka...... Gdyby ktoś był tak dobry, poproszę o nazwę inca, i jeśli można przykładowy wpis do scenerii wysięgnika ze słupem.
Mati_An:
Słupy z wysięgnikami długimi:
P-STB1-3Dn.inc - dlugi prawy
L-STB1-3Dn.inc - dlugi lewy
są w katalogu scenery/tr. Wstawia się je jak normalne słupy tylko z nazwami tych inc'ów, które podałem, przy czym wysokości końców sieci trzeba zmianić z 1,7 na 0,6.
Słupy z wysięgnikami krótkimi dałem tutaj bo były przy trasie "Sławków" tylko że są one trochę przerobione (nie sprawdziłem ich jeszcze, ale to raczej te).
http://hyperupload.com/download/02dbdcc211/wysiegniki_niskie.rar.html
Paczkę wypakować do katalogu z symkiem.
Pozdro.
Krzysiek626:
Dzięki, o to efekty:
Jakby jeszcze jakieś uwagi były to poproszę.
Krzysiek626:
Prace elektryfikacyjne trwają, postawiłem na jednym z przystanków taki słup ale dziś naszły mnie wątpliwości.
Czy dla równomiernego obciążęnia słupa, nie powinienem powiesić drutów na jednakowych wysięgnikach? Może jednak może tak zostać?
youBy:
Hmm, pomyślmy. Skoro moment siły pojedyńczego wysiegnika nie przewraca go, to zrównoważenie go w jakimś niewielkim stopniu momentem innej siły nie powinno zaszkodzić. Pozostaje kwestia wytrzymałości słupa betonowego na sciskania obiema siłami, ale żelbet jest wytrzymały ;)
Tak przy okazji popraw tę trakcję, bo wysięgnik wisi w powietrzu.
Hint: możesz przesunąć w bok trakcję na krótkim odcinku, nic się nie powinno zepsuć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej