Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Multi player do smyka co wy na to??

<< < (2/5) > >>

defiler:
Ja to widze podobnie jak gry na Battle.net ( np. StarCraft ).

1) jest jeden serwer ( Battle.net'owskich serwerow jest multum, ale w symku IMO 1 to i tak duzo :) ) na ktorym mamy kanał - a'la IRC gdzie sobie mozna pogadac itd.
2) Na w/w serwerze zaklada sie konta ( tak jak np na tym forum ).
3) Po zalogowaniu sie - jestesmy na kanale ( a'la IRC ) i mamy np. z boku ekranu MENU - Zakladanie "gry", zmiana kanału, QUIT i inne bzdury...
4) Po wybraniu opcji "zakladanie "gry"" przechodzimy dalej: wybor scenerii ( ktora albo jest standardowa ( na serwerze ) albo z dysku zakladajacego - wtedy, kazdy kto sie podlaczy do "gry" automatycznie sciaga scenerie do siebie ( tu ciezko widze... ).
5) Po zebraniu kompletu "graczy" odpala sie "gre"... male odliczanie i GO !
6) siedzimy w loku, mamy jakies radio ( a'la skype czy cos ) i mozemy porozumiewac sie z dyzurnym ruchu ( np. po 1 na kazdy posterunek, nastawnie ) np bedac w ( quark ) Dejawach na ET22: "Dejawy do 30713... kiedy dostane wyjazd ? :D" ....

Dobra musze leciec, to co napisalem to z deczka utopijne jest, ale kto wie... Q jak sam napisal, ma asiora w rekawie ;>

Pzdr

Grzegorz KK:
Witam.
Szczerze wątpiłem w symka z multi player a nie myślałem że się tak rozwinie temat:) a jednak jest  szansa że może powstac multiplayer no ale jeśli bym był jakos pomocny to jestem gotów pomóc.:). No ale myśle że jeszcze długa droga zanim powstanie multiplayer jednak fajnie by było bardzo to by urozmaiciło rozgrywke.i przy jeździe by było więcej frajdy.
Pozdrawiam.
Grzegorz kk.

Co racja to racja ale radia to nie może zabraknąc chocby skype a  skype  to bardzo dobry pomysł;). Ale by było fajnie.;).

hmm a tak na marginesie kto  by chciał siedziec na nastawni ;) np: w quarku i co z wyswietlaniem semaforów ??. czy człowiek by to obsługiwał:) jak by to powstało to było by uproszczone do  minimum ale wtedy na nastawni by nikt nie chciał siedziec;). no cóż późno jest może już mowie od rzeczy;).
 myśle że ktoś się odezwie na forum.;).
Pozdrawiam.

Cesky Kretek:
A żeby wszystko nam ładnie działało i bez lagów, to wszyscy musimy być w lanie...

Grzegorz KK:

--- Cytat: "Český_Krtek" ---A żeby wszystko nam ładnie działało i bez lagów, to wszyscy musimy być w lanie...
--- Koniec cytatu ---

O to będzie trzeba się martwic później;) najpierw by musiały się znaleźc osoby które podjeły by się tego zadania ja bardzo chętnie bym pomógł;) przy tworzeniu multi player;).  jak to wszyscy??.:) w lanie >>??. możesz to wyjaśnic czemu??;).
Pozdrawiam.

Dodano po 2 godzinach:

--- Cytat: "queuedEU" ---Jest wykonalne, tylko brak checi i czsu :)
Kilka prob zakonczylo sie fiaskiem. Ostatnia najlepsza pod wzgledem efektu - nie przewidzeniem roznicy FPS, w zwiazku z czym wystepowala roznica polozenia loka w terenie. Jest jescze jeden as w rekawie ale to na pozniej.
--- Koniec cytatu ---

Ja bardzo chętnie podjąłbym się zadania bardzo chętnie bym pomógł i mam chęci i czas;).
Pozdrawiam.

Multi player w symku to bylo by coś;).

queuedEU:

--- Cytuj ---Ja bardzo chętnie podjąłbym się zadania bardzo chętnie bym pomógł i mam chęci i czas;).
Pozdrawiam.

Multi player w symku to bylo by coś;).
--- Koniec cytatu ---

... No......Ja tez mam checi niezmierzone ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej