Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Multi player do smyka co wy na to??

<< < (4/5) > >>

Grzegorz KK:

--- Cytat: "JONIN_EZT" ---Witam ja tak myślałem żeby dołożyc do tego jakis moduł do rozmów (może nie koniecznie jakiś skype) tylko zrobic cos stylu SYMKOWA  BAZA ROZMÓW czy coś o innej nazwie

Generalnie jakby był serwer to na serwerze by były opcje rozmów np do innych składów i do kierownika ruchu z małymi dodatkami. Mam na myśli jakieś charakterystyczne dźwieki jak z tradycyjnego radia (rozumiecie w czym rzecz)quote

Czemu skype też w miare dobry komunikator tyle że jak pomyślec że dosyc dużo osób zawsze jest na skype.  to i można pomyślec nad "symkowa baza rozmów też ciekawe rozwiązanie.
--- Koniec cytatu ---

JONIN_EZT:
no właściwie by to tak wyglądało że załóżmy mamy listę podzieloną na grupy w 1 by były składy a w 2 kierownik lub kilku kierowników. No skątaktowanie sie by wyglądało bardzo podobnie jak w rzeczywistości czyli wezwanie do kierownika lub do innego składu (dodając do tego jakieś charakterystyczne szumy jak normalnie są chociaz nie koniecznie muszą byc) Wtedy nie trzeba by było sie męczyc ze Skypem lub czymś podobym. Myślałem też o osobach które nie mają akurat mikrofonu to można by też wybrac metode porozumienia albo mikrofon albo wewnętrzny chat żeby się porozumiec. Myśle że zawsze by sie mogło coś takiego przydac jak już są plany zbudowania Multiplayerowego Symka.

No dodam że takich rozmów opierających sie o symulator mozna by też dodac taki dźwiekowy chat (jak np w Counter-Strike'u jest) i moznaby tez dac funkcje Słychac normalnych rozmów Nie Słychac normalnych rozmów.

Myślę że to by było dobre rozwiązanie.

pzdr

Grzegorz KK:
A co do samego multiplayera to można by właśnie jak Defiler już wskazał utworzyc cos typu eventy na własne życzenie (sterowanie semaforami i autokasowanie ich dawanie manewrów) i moze by tak dołożyc pasażerów wiecie jakieś proste modele którymi bysmy sobie sterowali wsiadanie do pociągu wysiadanie "szlajanie sie po peronie" (wiadomo żę przy tym był by naprawde wielki problem z FPS bo nie każdy posiada odpowiedni sprzęt, ale moze by tak za 2 lub 3 lata jak już ten cały sprzęt komputerowy się polepszy
to nie bedzie az takiego problemu tak myśle

co o tym sądzicie.quote

pozdrawiam[/quote]

A co do modeli to nie jestem pewien tego wszystkiego strasznie by zżerało fps jak by się udało zrobic do symka multi player najpierw trzeba o tym pomyślec później już tylko dodatki ewentualnie myśle że na forum to nie bardzo damy rade się dogadac najlepiej aby defiler podał swój gg i ty i  ewenualnie  queuedEU  wtedy może jakoś się dogadamy bo na forum to troszke ciężko i chcą nam zamknąc temat;) moj gg jest wyżej w postach nie zawsze każdy jest na forum sami zreszto wiecie.
Pozdrawiam.
Grzegorz kk .

youBy:
Usuwanie eventów. Super. Zawsze o tym marzyłem. Odwoływanie się po wskaźnikach do pamięci innego kompa przez porty i sockety jest tym, co programiści lubią najbardziej.

Panowie, pozbawiacie się najprostszej drogi kontroli...

Grzegorz KK:

--- Cytat: "youBy" ---Usuwanie eventów. Super. Zawsze o tym marzyłem. Odwoływanie się po wskaźnikach do pamięci innego kompa przez porty i sockety jest tym, co programiści lubią najbardziej.

Panowie, pozbawiacie się najprostszej drogi kontroli...
--- Koniec cytatu ---

Witam.
Tzn?? że możemy liczyc na twoją pomoc przy usuwaniu eventów;) i oczywiście pomoc przy tworzeniu multi playera??;) Czy po prostu cię nie zrozumiałem dobrze;);P.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej