Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Zima zawitała w symku:)

<< < (2/7) > >>

hunter:

--- Cytat: "EP08_015" ---uruchamiamy zeson.exe. Program pyta "wybierz scenerie: i tu mógł by być wybór (zima lato jesien wiosna) po wybraniu program dokonuje wypakowania i zastapienia plików. nastepnie program uruchamia w sposób automatyczny plik start.exe po czym reszta odbywa się tradycyjnie. I nie koniecznie archiwuyum musi zawierac tekstury z katalogu TEXTURES mógłby też zawierać tekstury pojazdów i tez je podmieniac. Jednym słowem podmieniłby to co mu kazemy (to co zawierało by archiwum. Co wy na to?
--- Koniec cytatu ---

Można zrobić modyfikacje startera. Wybieramy scenerię z listy oraz porę roku, która jest w kilku katalogach: textures_lato, textures_jesien, etc. Po kliknięciu Uruchom program, folder textures_pora roku, którą wybraliśmy, zmienia nazwę na textures a po zakończeniu programu wraca do pierwotnej postaci.

EP08_015:
To też nie głupie, lecz puki co nikomu sie nie udalo usunac błędu ze start.exe polegajacego na wybraniu skladu do prowadzenia. Hunter wiesz o co mi chodzi. Jak sie to usunie to dopiero mozna zaczac sie bawic. I jak to zwykle bywa maly blad a powoduje tyle problemow tak jak z eu07.exe rok zajelo chyba dojscie do bzdurnego bledu z z1. Na szczescie mamy to za soba uffff.

Mariusz1970:
MKaczy, podziwiam, dobra robota. W końcu zima w symku i to jeszcze jaka :)
Co do programiku, moge na szybko napisać, tylko potrzebuje, aby ktoś dał mi gotowca linii komend do winrara, aby rar się wypakował. Wtedy, to napisanie takiego programiku, to kwetsyja jeno poł godziny max. Można polecieć pomysłem Huntera, ale z winrarem bardziej mi się podoba, ale z kolei minus winara, to że nie każdy go musi mieć.

EP08_015:
Pomysl huntera jest chyba najlepszy. Własnie będziemy np mieli 4 katalogi. textures textures_zima/wiosna/jesien i sprawa polegala by na zmianie nazw katalogow bez ingerowania w pliki. Warto by ten program takze umiał uruchomic meteo.exe (zmiana pory dnia) oraz start.exe. Wiem wiem przynudzam jednak szkoda ze nie znam programisty.co by mógł takie sprawy porobic. Niby małe detale ale bardzo uatrakcyjnia symka.

Gdyby tak się przypatrzec to... programik mógłby zmieniac nie tylko pore roku wg powyzszych wytycznych huntera, takze pore dnia w sensie zmiany nieba a takze godziny jazdy czyli wykorzystując parametr z exe "time"

I jedą ikoną tzn tego "magicznego" programu mozna by w pełni obsługiwać symka bez bawienia się przynajmniej 3 osobnymi ikonami programów. Mogło by to stanowić całość.

Mariusz W.:

--- Cytat: "EP08_015" ---I jedą ikoną tzn tego "magicznego" programu mozna by w pełni obsługiwać symka bez bawienia się przynajmniej 3 osobnymi ikonami programów. Mogło by to stanowić całość.
--- Koniec cytatu ---
Trzeba by napisać od nowa starter, wraz z tymi wszystkimi dodatkami, a to może być bardzo czasochłonne. Osobiście uważam, by dopracować EU07.exe, a te kwestie zostawić narazie tak jak są, bo przy EU07.exe jest pewnie wiele roboty, która może przynieść więcej efektów, niż tylko wygodną obsługę/uruchamianie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej